Πρώτη φορά 16άδα στο US Open o Κύργιος (vid)

 
Πρώτη φορά 16άδα στο US Open o Κύργιος (vid)
© Peter Staples/USTA
tn team Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 - 6:53

O Νικ Κύργιος έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του στο US Open, κέρδισε τον JJ Wolf με συνοπτικές διαδικασίες και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στους "16" καλύτερους του αμερικανικού major.

Για ακόμα μια φορά ο Κύργιος ήταν πολύ συγκεντρωμένος, συνεπής και ουσιαστικός, για να επιβληθεί του JJ Wolf με 6-4, 6-2, 6-3 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και να πάρει την πρόκριση για τον 4ο γύρο του US Open.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός σημείωσε 21 άσους και είχε 36 winners έναντι 32 αβίαστων λαθών. Το πιο σημαντικό ωστόσο ήταν πως κατάφερε να σβήσει και τα 7 break points που αντιμετώπισε, για να προστατεύσει το σερβίς του σε όλα τα σετ.

Αξιοποιώντας τις 5 από τις 11 δικές του ευκαιρίες για break, έφτασε πολύ άνετα σε μια ακόμα νίκη, την 34η στην καταπληκτική σεζόν που διανύει (34-9) και την 18η στις 21 τελευταίες αναμετρήσεις του στο tour.

Ο Κύργιος, που αν συνεχίσει έτσι είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει το career high του, Νο.13 του κόσμου, προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στους "16" του US Open, όπου θα συναντήσει τον Daniil Medvedev, μετά και τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Κινέζου Yibing Wu.

Θυμίζουμε πως Κύργιος και Medvedev συναντήθηκαν πριν λίγες εβδομάδες στο Μόντρεαλ και ο Κύργιος πήρε τη νίκη στα τρια σετ, ενώ συνολικά ο Ελληνοαυστραλός προηγείται στο head-to-head με 3-1 νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots