"Τιτανομαχία" Medvedev-Κύργιου στον 4ο γύρο (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Garrett Ellwood/USTA
tn team Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 - 7:48

O Daniil Medvedev έκανε το καθήκον του απέναντι στον Yibing Wu και πήρε τη straight sets νίκη, για να κλείσει την "τιτανομαχία" του με τον Νικ Κύργιο στον 4ο γύρο του US Open.

Ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης και υπερασπιστής του τίτλου στο US Open, επιβλήθηκε του Wu με 6-4, 6-2, 6-2, για να πάρει σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες την πρόκριση για τον 4ο γύρο του US Open.

O Medvedev, ο οποίος τα τελευταία 3 χρόνια φτάνει πάντα τουλάχιστον ως τα ημιτελικά του US Open, είχε σθεναρή αντίσταση στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με το σετ να είναι απόλυτα ισορροπημένο μέχρι και το 4-4.

"Έλυσε" το γόρδιο δεσμό μετά απ' αυτό και με ένα "χρυσό" break πήρε το σετ με 6-4. Από εκεί και πέρα το ματς μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, με τον Medvedev να κυριαρχεί κατά κράτος στα ράλι και να προηγείται με 4-0 στο 2ο σετ και με 5-1 στο 2ο, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, που ολοκλήρωσε σε 1 ώρα και 55 λεπτά παιχνιδιού.

Αφού έφτασε τις 10 διαδοχικές νίκες στο Flushing Meadows, o Medvedev σιγούρεψε την παρουσία του στους αγώνες για τον 4ο γύρο του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιο.

Θυμίζουμε πως Κύργιος και Medvedev συναντήθηκαν πριν λίγες εβδομάδες στο Μόντρεαλ και ο Κύργιος πήρε τη νίκη στα τρια σετ, ενώ συνολικά ο Ελληνοαυστραλός προηγείται στο head-to-head με 3-1 νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots