Στην 8άδα Ruud και Berrettini (vids)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © USTA
tn team Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:47

Οι Casper Ruud και Matteo Berrettini έγιναν οι δυο πρώτοι παίκτες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του US Open.

O Casper Ruud διατηρήθηκε στο κυνήγι της κορυφής, αφού υπενθυμίζουμε πως μπορεί να ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αν αποχωρήσει με τον τίτλο από τη Νέα Υόρκη.

O 23χρονος Νορβηγός επιβλήθηκε του Corentin Moutet με 6-1, 6-2, 6-7 (4), 6-2, έπειτα από 3 ώρες και 20 λεπτά αγώνα στο Arthur Ashe Stadium.

Στα πρώτα δυο σετ ο Ruud κυριάρχησε κατά κράτος στο court, απέναντι σε έναν Moutet που έκανε πολλά λάθη και δεν μπορούσε να σταθεί στο επίπεδό του, ενώ έβγαλε και μεγάλο εκνευρισμό, ξεσπώντας σε αρκετές μπάλες με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί και με point penalty.

Ο 23χρονος Γάλλος, ο οποίος έκανε την καλύτερή του πορεία σε ένα Grand Slam μπαίνοντας ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό, δέχθηκε νωρίς break και στο 3ο σετ, κατάφερε ωστόσο να ανατρέψει το 2-4 και να κερδίσει το σετ στο tie-break.

Στο ξεκίνημα του 4ου σετ έχασε ένα break point και δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην αντεπίθεσή του, με τον Ruud να ανακτά τον έλεγχο για να περάσει μπροστά με 4-1, ολοκληρώνοντας τελικά τον θρίαμβό του στο 8ο game με νέο break.

Αυτός θα είναι ο 2ος προημιτελικός για τον Ruud σε ένα Grand Slam, μετά από τη μεγάλη πορεία του στο Roland Garros αυτό το καλοκαίρι, όπου ήταν φιναλίστ.

Θα αντιμετωπίσει τον ημιφιναλίστ του 2019, Matteo Berrettini, που πήρε μια τεράστια πρόκριση εις βάρος του Alejandro Davidovich Fokina έπειτα από μάχη στα 5 σετ, με 3-6, 7-6 (2), 6-3, 4-6, 6-2.

Σχεδόν για 4 ώρες μονομάχησε ο Berrettini, που δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, αλλά κέρδισε το πολύ κλειστό 2ο σετ και ευκολότερα το 3ο. Ο Davidovich Fokina έκανε από νωρίς break στο 4ο σετ και έστειλε την αναμέτρηση σε 5ο, όπου ο Berrettini ήταν πιο δυνατός και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Ισπανού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots