1ος προημιτελικός στο US Open για την Gauff (vid)

 
1ος προημιτελικός στο US Open για την Gauff (vid)
© USTA
tn team Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 - 1:21

H Coco Gauff συνεχίζει να κρατάει ζωντανό το όνειρο του 1ου της Grand Slam τίτλου και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του US Open.

Η 18χρονη Αμερικανίδα κέρδισε μετά από δυο κλειστά σετ την Κινέζα Shuai Zhang με 7-5, 7-5 και μπήκε στα προημιτελικά του US Open για 1η φορά στην καριέρα της.

Συνολικά θα είναι ο 3ος προημιτελικός της σε μια Grand Slam διοργάνωση, μετά από το Roland Garros του 2021, όπου είχε φτάσει επίσης στην 8άδα, καθώς και το φετινό Roland Garros, όπου ήταν φιναλίστ.

Η Gauff βρέθηκε πίσω με break και στα δυο σετ, τα οποία κατάφερε να κερδίσει στο τέλος. Στο 1ο σετ έχανε με 0-2, αλλά γρήγορα επανήλθε και προηγήθηκε με 4-3. Η Zhang έκανε νέο break στη συνέχεια και πέρασε μπροστά με 5-4, αλλά η νεαρή Αμερικανίδα απάντησε για να ανακτήσει το πάνω χέρι στο καθοριστικό 11ο game (6-5) και να σερβίρει έπειτα για το 7-5 και το σετ.

Στο 2ο σετ η Zhang έκανε break σε πιο κομβικό σημείο και πέρασε μπροστά με 5-3, έχοντας τη δυνατότητα να πάρει το σετ στο σερβίς της. Η Gauff έσωσε ωστόσο ένα set point και στην 3η της ευκαιρία έκανε και το break, για να μείνει στο σετ μειώνοντας σε 5-4.

Μετά απ' αυτό η Gauff έκανε δεύτερο break στη σειρά και πήρε και το πάνω χέρι στο σετ, το οποίο ολοκλήρωσε με το 4ο διαδοχικό κερδισμένο game της, για το 7-5.

Η Gauff, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει νέο career high και μπορεί να βρεθεί έως και το Νο.7 του κόσμου χωρίς να πετύχει άλλη νίκη στο τουρνουά, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Caroline Garcia, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και νωρίτερα πανηγύρισε τη 12η διαδοχική νίκη της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots