"Ζωντανή" η Swiatek, επόμενη η Pegula (vids)

 
"Ζωντανή" η Swiatek, επόμενη η Pegula (vids)
© USTA
tn team Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:32

H Iga Swiatek βγήκε "ζωντανή" από την πρώτη δύσκολη πρόκληση στο φετινό US Open, επιστρέφοντας από σετ πίσω για να αποκλείσει την Jule Niemeier και έκλεισε ραντεβού με την Jessica Pegula στα προημιτελικά του τουρνουά.

Η Swiatek δεν είχε καθόλου εύκολο έργο απέναντι στην Niemeier σήμερα στο Louis Armstrong Stadium, στο τέλος όμως κατάφερε να επιβάλλει το δικό της παιχνίδι και να φτάσει ως τη νίκη με 2-6, 6-4, 6-0.

Μετά από μια προβληματική εικόνα στο 1ο σετ, η 21χρονη Πολωνή κατάφερε να ανακάμψει, όχι εύκολα πάντως, αφού αντιμετώπισε προβλήματα και στο 2ο σετ.

Αφού έσβησε break point για να κάνει το break στο 1ο game, η Swiatek έχασε 2 break points για το 2-0 και ισοφαρίστηκε σε 1-1. Σα να μην έφτανε αυτό, υπέστη το break στη συνέχεια και έμεινε πίσω με 2-6, 1-2.

Κατάφερε να απαντήσει άμεσα και να κερδίσει 3 games στη σειρά, για να πάρει μια μεγάλη ανάσα και να προηγηθεί με 4-2 στο 2ο σετ. Ακολούθησαν 4 διαδοχικά break, 2 για κάθε παίκτρια, με τη Swiatek να μην μπορεί να κρατήσει το σερβίς της αλλά να διατηρεί με νέα break το προβάδισμα και να φτάνει στην κατάκτηση του σετ με 6-4.

Οι ισορροπίες άλλαξαν για τα καλά στο 3ο σετ, στο οποίο η Swiatek δεν είχε αντίπαλο, κέρδισε 6 games στη σειρά και έφτασε ενδεχομένως πιο εύκολα απ' ότι θα περίμενε κανείς στην τελική ανατροπή, κλείνοντας το ματς σε 2 ώρες και 22 λεπτά.

Για 1η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στα προημιτελικά του US Open η Swiatek, η οποία θα αυξήσει κι άλλο όπως όλα δείχνουν τη διαφορά της από τις υπόλοιπες, κρατώντας με μεγάλη ασφάλεια το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 21χρονη Πολωνή διεκδικεί τον 3ο Grand Slam τίτλο της και 2ο για φέτος μετά το Roland Garros, ενώ στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Jessica Pegula, που κάνει ένα τρομερό τουρνουά.

Η 28χρονη Αμερικανίδα κέρδισε νωρίτερα σήμερα στο Arthur Ashe την Petra Kvitova με 6-3, 6-2 και προκρίθηκε επίσης για 1η φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του US Open, καθώς και στον 3ο της προημιτελικό, στα 4 Grand Slams αυτής της σεζόν.

Η Pegula, η οποία "αγκαλιάζει" πια και την είσοδό της στο Top 5 με την τελευταία της νίκη, κέρδισε τα 4 τελευταία games στο 1ο σετ, για να το κερδίσει με 6-3 από το 2-3, ενώ στο 2ο σετ επέστρεψε από το 0-2 και με 6 διαδοχικά games έφτασε στην κατάκτησή του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots