Nadal: "Δεν έπαιξα καλά σε όλο το τουρνουά, η σεζόν δεν τελείωσε"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © USTA
tn team Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:44

Ο Rafael Nadal δεν έμεινε ικανοποιημένος με την απόδοσή του από τον πρώτο του αγώνα στο φετινό US Open, συνεχάρη τον Frances Tiafoe που έπαιξε καλύτερα από εκείνον, όπως σημείωσε, ενώ εξήγησε πως τώρα θέλει να επιστρέψει σπίτι και να ξεκουραστεί, αλλά έχει διάθεση να επιστρέψει άμεσα και να αγωνιστεί στην Ευρώπη στο τελευταίο μέρος της σεζόν.

"Έπαιξα άσχημα και έπαιξε καλά. Αν θες να προκριθείς σε έναν προημιτελικό στο US Open, πρέπει να παίξεις καλύτερα απ' ότι έκανα εγώ σήμερα. Είναι ξεκάθαρο", είπε ο Nadal στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του με 3-1 σετ από τον Tiafoe και συνέχισε:

"Είχα κάποιες ευκαιρίες, με το break στο 4ο σετ και κάποιες άλλες στιγμές. Αν τις εκμεταλλευόμουν θα είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση και ίσως άλλαζα τα πράγματα, αλλά δεν ήμουν σε θέση να το κάνω σήμερα. Εκείνος το έκανε. Συγχαρητήρια στον Frances, γιατί έπαιξε καλύτερα. Τώρα είναι η ώρα να επιστρέψω στο σπίτι και να προετοιμαστώ ξανά πνευματικά. Νιώθω έτοιμος να αγωνιστώ, θα είμαι εδώ."

Με αφορμή την πάσα που έδωσε για τη διάθεσή του να αγωνιστεί στα τελευταία τουρνουά της σεζόν στην Ευρώπη, ο Rafa ρωτήθηκε για το πρόγραμμά του από δω και πέρα.

"Τώρα μόλις έχασα στον 4ο γύρο του US Open, οπότε είναι δύσκολο να έχω στο μυαλό μου ένα καθαρό πλάνο για το μέλλον. Τώρα το μόνο που θέλω είναι να επιστρέψω στο σπίτι, έχω πιο σημαντικά πράγματα να κάνω από το τένις. Με αυτή τη βασική αρχή, θα πάρω τις αποφάσεις μου. Τα προσωπικά μου ήταν πάντα πάνω από τα επαγγελματικά μου. Έπρεπε να κάνω την προσπάθειά μου εδώ, δεν μου βγήκε, αλλά τώρα είναι ώρα για reset. Ήταν δύσκολοι οι τελευταίοι μήνες, στα επαγγελματικά και στα προσωπικά μου, είχαμε και ένα πρόβλημα όπως γνωρίζετε όσο περιμένουμε το πρώτο μας παιδί. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά."

Η σύζυγος του Rafa, Maria Perello, διανύοντας τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της, έγινε γνωστό πως μπήκε εσπευσμένα σε κλινική λίγο πριν ξεκινήσει το US Open, εξαιτίας κάποιων ενοχλήσεων. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν και ο Ισπανός τενίστας δεν χρειάστηκε να "θυσιάσει" τη συμμετοχή του στο US Open, αλλά σίγουρα ένα κομμάτι του ήταν στη Μαγιόρκα, όπως σίγουρα τις επόμενες εβδομάδες θα μείνει κοντά στη σύντροφό, περιμένοντας το πρώτο τους παιδί.

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναζητήσουμε για δικαιολογίες", απάντησε ο Rafa, όταν ρωτήθηκε αν το πρόβλημα αυτό επηρέασε την απόδοσή του στο τουρνουά. "Υπάρχουν φορές που απλά ένας παίκτης είναι καλύτερος. Του έδωσα συγχαρητήρια, προσπάθησα, αλλά δυστυχώς δεν ήταν εφικτό σήμερα. Έκανα καλές προπονήσεις, αλλά το επίπεδό μου δεν ήταν τόσο υψηλό. Τα πράγματα είναι απλά, αν δεν παίξεις αρκετά καλά δεν θα κερδίσεις. Έτσι είναι το άθλημα. Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, δεν μπόρεσα να παίξω καλά από την 1η μέρα του τουρνουά, έως τώρα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Θέλω να παίξω στην Ευρώπη με καλή ψυχολογία, υπάρχουν ακόμα μερικά τουρνουά ως το τέλος της σεζόν, ελπίζω να αγωνιστώ σε αυτά."

Τέλος, πριν φύγει από τη Νέα Υόρκη, ο Nadal ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να φτάσει ο Carlos Alcaraz στον πρώτο του Grand Slam τίτλο και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Δεν είδα κανέναν αγώνα του μέχρι στιγμής, αλλά είναι στον 4ο γύρο και υποθέτω ότι παίζει καλά. Του εύχομαι τα καλύτερα, είναι ο τελευταίος Ισπανός που συνεχίζει εδώ. Έχει πιθανότητες να κερδίσει τον τίτλο και να ανεβεί στο Νο.1. Κάνει μια φανταστική χρονιά, του εύχομαι τα καλύτερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots