Κύργιος: "Νιώθω σκατά - μόνο τα Grand Slams έχουν σημασία" (vid)

 
Κύργιος: "Νιώθω σκατά - μόνο τα Grand Slams έχουν σημασία" (vid)
© Simon Bruty / USTA
tn team Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:04

Ο Νικ Κύργιος ήταν πολύ απογοητευμένος μετά την ήττα του από τον Karen Khachanov στα προημιτελικά του US Open, ενώ είπε και πως το μόνο που τον ενδιαφέρει από εδώ και πέρα είναι τα Grand Slams!

"Σωματικά δεν ένιωθα τέλεια, ένιωθα καλύτερα όμως προς το τέλος του ματς. Προφανώς είμαι πολύ απογοητευμένος, αλλά αξίζουν τα εύσημα στον Karen, είναι ένας μαχητής και σήμερα σέρβιρε πολύ καλά. Ήταν πιθανότατα ο καλύτερος server που αντιμετώπισα σε όλο το τουρνουά, είναι εκπληκτικό που χτυπούσε την μπάλα τόσο καλά από κάθε σημείο του γηπέδου. Έπαιξε πολύ καλά στους σημαντικότερους πόντους, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Είμαι πολύ απογοητευμένος, νιώθω πως απέτυχα", είπε ο Κύργιος στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου για φέτος στο US Open.

Για τη σωματική του κατάσταση και το ιατρικό τάιμ άουτ που πήρε από το 1ο κιόλας σετ, ο Κύργιος σχολίασε: "Το γόνατό μου πονούσε, τίποτα περισσότερο. Έχω παίξει πολλούς αγώνες τους τελευταίους μήνες. Από τη στιγμή που βγήκα στο court το ένιωσα. Κατέληξα να νιώθω καλύτερα αργότερα, πιστεύω ο κάθε παίκτης καταλαβαίνει τι εννοώ, όλοι μας έχουμε κάποια ενόχληση σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού που δεν είναι κάτι σοβαρό. Δεν ένιωθα άνετα έως το 3ο σετ, στο 4ο και στο 5ο ήμουν καλά. Στο τέλος του παιχνιδιού ήμουν μια χαρά, αλλά πολύ άσχημα πνευματικά."

Μετά τις μεγάλες πορείες στο Wimbledon και στο US Open, ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός δε δίστασε να υποβαθμίσει όλα τα τουρνουά που δεν είναι Grand Slams, εξηγώντας πως μόνο αυτά είναι σημαντικά. Ως εκ τούτου, δεν γνωρίζει αν θα επιστρέψει στο tour αυτή τη σεζόν, παρότι έχει προγραμματίσει να είναι στο Τόκιο. Το αξιοσημείωτο πάντως, είναι ότι δεν απέκλεισε από τα Slams το Roland Garros, για το οποίο είναι γνωστό πως νιώθει.

"Αυτή τη στιγμή η αλήθεια είναι πως δεν με ενδιαφέρει αν θα παίξω σε άλλα τουρνουά ή όχι. Τώρα που έχω πλέον επιτυχίες στα Grand Slams, νιώθω πως κανένα άλλο τουρνουά δεν έχει σημασία. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται αν βελτιώθηκες ή άν έκανες ένα από τα καλύτερα τουρνουά και έχασες, απλά θυμάται τι έγινε σε εκείνο το Grand Slam, τη νίκη ή την ήττα. Νομίζω πως σχεδόν οποιοδήποτε άλλο τουρνουά στη χρονιά είναι χαμένος χρόνος, αυτά που κάνεις στα Grand Slams θα μείνουν στον κόσμο.

Τώρα οι ήττες πονάνε περισσότερο, αυτή τη στιγμή νιώθω σκατά. Νιώθω πως έχω απογοητεύσει πολλούς ανθρώπους. Ίσως παίξω στο Τόκιο, αλλά δεν ξέρω. Πραγματικά νιώθω ότι αυτά τα 4 τουρνουά (τα Grand Slams) είναι τα μόνα που έχουν αξία. Θα ήθελα να ξαναρχίσουν από την αρχή. Θα πρέπει να περιμένω μέχρι να έρθει το Australian Open τον Ιανουάριο. Τώρα αισθάνομαι πως έχει ραγίσει η καρδιά μου, όχι μόνο για μένα, αλλά και για όσους με παρακολουθούν και θέλουν να με βλέπουν να κερδίζω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots