2ος σερί ημιτελικός για τη Sabalenka (vid)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © USTA
tn team Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:42

Για 2η διαδοχική χρονιά προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open η Aryna Sabalenka, η οποία έκανε μια ηχηρή δήλωση με τη νίκη της επί της Karolina Pliskova και δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να διεκδικήσει τον πρώτο της Grand Slam τίτλο.

Μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Aryna Sabalenka στο φετινό US Open, ξεπερνώντας και το εμπόδιο της Karolina Pliskova, με 6-1, 7-6 (4), έπειτα από 81 λεπτά αγώνα στο Arthur Ashe Stadium.

Η 24χρονη Λευκορωσίδα, Νο.6 στο ταμπλό, πέτυχε 29 winners και είχε 28 αβίαστα λάθη, ενώ δεν απειλήθηκε με break point ούτε σε ένα game!

Στο 1ο σετ "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της Pliskova και έφτασε σ' αυτό το συντριπτικό 6-1. Στο 2ο σετ η Τσέχα ανέβασε τα ποσοστά της από τη γραμμή του σερβίς και κατάφερε να το προστατεύσει έως τέλους, σβήνοντας και ένα break point όταν χρειάστηκε, για να οδηγήσει τελικά το σετ σε tie-break.

Η Sabalenka δεν πτοήθηκε και ολοκλήρωσε στο tie-break το ματς, παίρνοντας από νωρίς ένα καλό προβάδισμα με 5-2 και αργότερα φτάνοντας σε τριπλό match point, στο 6-3. Η δεύτερη ευκαιρία της στάθηκε αρκετή, για να "σφραγίσει" μια μεγάλη πρόκριση στη Νέα Υόρκη.

Θα είναι η 2η συνεχόμενη παρουσία της Sabalenka στα ημιτελικά του US Open, όπου ηττήθηκε πέρσι από τη Leylah Fernandez. Επίσης θα είναι ο 3ος ημιτελικός της σε ένα Slam, μετά και το Wimbledon του 2021, όπου είχε χάσει από τη σημερινή της αντίπαλη, Pliskova.

Δείχνει πιο ώριμη από ποτέ η Sabalenka, η οποία μπορεί να μη διανύει και την καλύτερή της σεζόν, όμως αυτές τις δυο εβδομάδες είναι ξανά στα καλύτερά της και θα έχει μια 3η ευκαιρία για να διεκδικήσει τον πρώτο της Grand Slam τίτλο στα τελικά στάδια.

Πρώτα θα πρέπει να περάσει αύριο από το εμπόδιο της αποψινής νικήτριας του τελευταίου προημιτελικού, μεταξύ της Iga Swiatek και της Jessica Pegula.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots