Tiafoe: "Τόσος κόσμος φώναζε το όνομά μου, δεν έχω λόγια"

 
Frances Tiafoe
Frances Tiafoe © USTA
tn team Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:02

O Frances Tiafoe μίλησε για τα απερίγραπτα συναισθήματα που ένιωσε όταν ένα ολόκληρο στάδιο φώναζε το όνομά του, για τη δύναμη που του δίνει να εμπνέει κι άλλους μαύρους τενίστες, καθώς και για τον επόμενο αγώνα του με τον Jannik Sinner.

"Γνωριζόμαστε με τον Andrey από τα juniors και έχουμε παίξει πολλές φορές. Είναι πολύ καλός τύπος και του εύχομαι τα καλύτερα", είπε ο Tiafoe, ο οποίος δυο μέρες μετά τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του επί του Rafael Nadal, νίκησε με 3-0 σετ τον Andrey Rublev και προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

"Σήμερα ένιωσα πολύ άνετα στο court, περισσότερο και από το ματς με τον Rafa. Με λιγότερη πίεση, προσπάθησα για το καλύτερο. Δεν σκεφτόμουν το περσινό μας ματς, γιατί και οι δυο είμαστε καλύτεροι παίκτες απ' ότι ένα χρόνο πριν", πρόσθεσε ο 24χρονος Αμερικανός.

Ο Tiafoe, ο οποίος έχει μια ξεχωριστή ιστορία με γονείς μετανάστες από τη Σιέρρα Λεόνε, νιώθει ξεχωριστά που είναι σε θέση να κάνει αυτό που αγαπάει και παράλληλα να εμπνέει κι άλλα άτομα να ασχοληθούν με το τένις.

"Κάθε φορά που κερδίζω, εμπνέω κάποιους ανθρώπους να πιστέψουν πως τα πάντα είναι δυνατά. Για μένα το να το κάνω αυτό και να συζητάμε για το US Open, είναι τρελό. Στο τέλος της ημέρας, εξαιτίας μου θα παίξουν κι άλλοι μαύροι τένις. Κι αυτός είναι ο λόγος που δουλεύω τόσο σκληρά. Αυτό που βίωσα σήμερα είχε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Τόσος κόσμος να φωνάζει το όνομά σου, ενώ εσύ κάνεις αυτό που αγαπάς. Είναι τρομερό, δεν έχω λόγια."

Στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam, ο Tiafoe θα αντιμετωπίσει τον Carlos Alcaraz. Την ώρα της συνέντευξης δεν το γνώριζε αυτό, αλλά έκανε λόγο για έναν σπουδαίο αγώνα σε κάθε περίπτωση, ενώ η επιθυμία του να είναι εξαντλητικός ο τελευταίος προημιτελικός, έγινε πραγματικότητα.

"Πιστεύω πως θα είναι σπουδαίος αγώνας. Δεν έχω προτίμηση για τον αντίπαλο, όποιος και να είναι θα είναι πολύ δύσκολο, είναι και οι δυο μεγάλοι παίκτες. Ελπίζω να δώσουν έναν εξαιρετικά μεγάλο αγώνα και ο νικητής να είναι κουρασμένος την Παρασκευή (γέλια). Σοβαρά τώρα, ξέρω πως θα είναι ένας σπουδαίος αγώνας. Και οι δυο τους πιστεύω πως θα είναι νικητές Grand Slams στο μέλλον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots