Νέος θρίαμβος και 4άδα ο Tiafoe! (vid)

 
Frances Tiafoe
Frances Tiafoe © USTA
tn team Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:58

Μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Rafael Nadal, o Frances Tiafoe επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Andrey Rublev, προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν Grand Slam ημιτελικό και συνεχίζει να διεκδικεί τον πρώτο τίτλο για Αμερικανό παίκτη στο US Open από το 2003!

O Tiafoe σημείωσε 18 άσους και 46 winners συνολικά, ενώ έσβησε και τα 5 break points που αντιμετώπισε, για να επιβληθεί του Rublev με 7-6 (3), 7-6 (0), 6-4.

Ο 24χρονος Αμερικανός ήταν ο καλύτερος παίκτης σε κάθε κρίσιμη στιγμή αυτού του αγώνα. Στο 1ο σετ έσβησε 3 break points, το ένα από αυτά ήταν και set point, για να το στείλει στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν απειλήθηκε με break point, με τον Tiafoe να είναι και πάλι ο πιο ψύχραιμος και ο καλύτερος παίκτης στο tie-break, όπου αυτή τη φορά δεν έχασε ούτε έναν πόντο!

Στο 3ο σετ ήρθε και το break για τον Αμερικανό, το μοναδικό σε ολόκληρο το παιχνίδι, για να περάσει μπροστά με 4-3. Στο επόμενο game κατάφερε να σβήσει 2 ακόμα break points και να κρατήσει το σερβίς του για το 5-3. Το έκανε ευκολότερα και χωρίς άγχος στο 10ο game, για να "σφραγίσει" την τεράστια νίκη του σε 2 ώρες και 36 λεπτά αγώνα.

Στον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας του, ο Tiafoe θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Carlos Alcaraz και Jannik Sinner, δυο ταλαντούχους παίκτες που επίσης δεν έχουν παίξει σε Grand Slam ημιτελικό.

Ο Αμερικανός έχει εξασφαλίσει ήδη την πρώτη του άνοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού από το Νο.26 θα ανεβεί τουλάχιστον μέχρι το Νο.19 - με προηγούμενο career high το Νο.24, ενώ μπορεί να φτάσει έως το Νο.17 αν προκριθεί στον τελικό και έως το Νο.11 αν κατακτήσει τον τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots