Ανατροπή και τελικός για τη Swiatek (vid)

 
Ανατροπή και τελικός για τη Swiatek (vid)
© USTA
tn team Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 - 8:46

Τον 3ο Grand Slam τίτλο της θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το Σάββατο η Iga Swiatek, η οποία επέστρεψε από σετ πίσω και από το 2-4 στο 3ο σετ, για να κερδίσει την Aryna Sabalenka σε έναν μεγάλο ημιτελικό.

Μετά τον πρώτο της προημιτελικό και ημιτελικό στη Νέα Υόρκη, η Swiatek προκρίθηκε και στον πρώτο της τελικό, συνεχίζοντας την τρομερή της πορεία στο φετινό US Open.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, η οποία παίζει και πάλι σαν Νο.1 τις δυο τελευταίες εβδομάδες στο Flushing Meadows, επικράτησε σε ένα δύσκολο παιχνίδι της Aryna Sabalenka με 3-6, 6-1, 6-4 και προκρίθηκε στον τελικό του US Open.

Θα είναι ο 3ος τελικός της καριέρας της σε ένα Grand Slam και έχει κερδίσει τους δυο προηγούμενους, αμφότερους στο Roland Garros, το 2020 και το 2022.

Ο ημιτελικός ήταν πολύ δύσκολος αγώνας και για τις δυο, αφού υπήρχε αρκετή νευρικότητα και πολλά λάθη. Η Swiatek ήταν εκείνη που κατάφερε να τα μετριάσει, ειδικά στα 2 τελευταία σετ ήταν πολύ ανεβασμένη, για να ολοκληρώσει το ματς με 24 winners και 31 αβίαστα λάθη. Στα 44 λάθη σταμάτησε η Sabalenka, που είχε ακριβώς τους μισούς winners (22).

Παρά το καλό της ξεκίνημα και τη διαφορά double break που πήρε στο 1ο σετ για το 6-3, η Λευκορωσίδα έκανε πολλά λάθη στο 2ο σετ, στο οποίο αντίθετα η Swiatek ήταν άψογη, για να κυριαρχήσει και να επιβληθεί με 6-1.

Στο 3ο σετ η Sabalenka ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 2-0. Η Swiatek ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2, αλλά με νέο break η Λευκορωσίδα έκανε το 4-2. Κι ενώ πλησίαζε στη γραμμή του τερματισμού για ένα επίτευγμα που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην καριέρα της, η Sabalenka άρχισε να καταρρέι και αντίθετα η Swiatek να είναι πολύ ψύχραιμη, για να κερδίσει τα 4 επόμενα games και συνολικά τους 16 από τους 20 τελευταίους πόντους του αγώνα, ανατρέποντας το 3ο σετ και κατακτώντας το με 6-4.

Η καταπληκτική Swiatek θα διεκδικήσει τον 7ο φετινό της τίτλο και τον 10ο συνολικά στην καριέρα της, παίζοντας μόλις για 11η φορά σε έναν τελικό. Έχει κερδίσει δηλαδή τους 9 από τους πρώτους 10 τελικούς της καριέρας και έχει κερδίσει μάλιστα 9 στη σειρά, αφού ο μόνος χαμένος τελικός που έχει είναι ο πρώτος της καριέρας της, στο Λουγκάνο το 2019!

Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός της μετά από το Roland Garros και θα παίξει με τη φιναλίστ του Wimbledon, Ons Jabeur, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε εύκολα την Caroline Garcia με 2-0 σετ. Η Swiatek είχε κερδίσει την Garcia με 6-2, 6-2 πριν λίγους μήνες στον τελικό της Ρώμης, σε χωμάτινη επιφάνεια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots