H Jabeur σταμάτησε την Garcia (vid)

 
H Jabeur σταμάτησε την Garcia (vid)
© USTA
tn team Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 - 7:30

H Ons Jabeur έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της Caroline Garcia και το έκανε με έναν πολύ επιβλητικό τρόπο, για να προκριθεί στον δεύτερο διαδοχικό τελικό σε ένα Grand Slam!

Μετά τον τελικό του Wimbledon, η Ons Jabeur προκρίθηκε και στον τελικό του US Open, έχοντας μια ακόμα ευκαιρία για να κερδίσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας της.

Η 28χρονη Τυνήσια κυριάρχησε σε μια baseline μάχη απέναντι στην Caroline Garcia, την κέρδισε με το εμφατικό 6-1, 6-3 και σταμάτησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο το νικηφόρο σερί της Γαλλίδας.

Θυμίζουμε πως η Garcia μπήκε σ' αυτόν τον αγώνα με ένα σερί 13 διαδοχικών αγώνων, ενώ στο τουρνουά είχε χάσει μόλις 27 games στις πρώτες 5 αναμετρήσεις της, χωρίς να απωλέσει σετ.

Τα πράγματα σήμερα ήταν διαφορετικά, με την Jabeur να κυριαρχεί κατά κράτος κάνοντας ένα καταπληκτικό ματς, με 8 άσους, 21 winners και μόλις 15 αβίαστα λάθη. Επιπλέον η Τυνήσια παίκτρια δεν κινδύνεψε με break point σε κανένα σημείο του αγώνα και αξιοποίησε και τις 4 ευκαιρίες που είχε για break!

Μόλις 66 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς πανηγύρισε μια ακόμα πολύ σπουδαία πρόκριση η Jabeur, η οποία πλέον είναι σίγουρο πως θα επιστρέψει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high της.

Από το Νο.1 φυσικά απέχει πάρα πολύ μιας και η Iga Swiatek θα διατηρήσει μια αστρονομική διαφορά σε κάθε περίπτωση, αφού και εκείνη προκρίθηκε στον τελικό. Η 21χρονη Πολωνή κέρδισε στον άλλον ημιτελικό την Aryna Sabalenka με 2-1 σετ και θα είναι η αντίπαλη της Jabeur στο μεγάλο ματς του Σαββάτου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots