US Open: Το πρόγραμμα της Παρασκευής

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © USTA
tennisnews team Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:15

Με τους δυο ημιτελικούς των ανδρών και τη μεγάλη μάχη των Casper Ruud και Carlos Alcaraz για το Νο.1, θα συνεχιστεί σήμερα το πρόγραμμα στο US Open.

Οι δυο ημιτελικοί του ανδρικού ταμπλό ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα του US Open. Ο πρώτος θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας και θα είναι αυτός μεταξύ του Casper Ruud και του Karen Khachanov.

Για τον Ruud αυτός θα είναι ο δεύτερος ημιτελικός σε Grand Slam, λίγους μήνες μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό του Roland Garros, ενώ για τον Khachanov ο πρώτος. Θα είναι μόλις η 2η συνάντησή τους στο tour, με τον Ruud να ήταν ο νικητής στην πρώτη, στον 1ο γύρο του Masters της Ρώμης το 2020.

Στις 02:00 μετά τα μεσάνυκτα θα αρχίσει ο άλλος ημιτελικός, μεταξύ του Carlos Alcaraz και του Frances Tiafoe, που θα είναι και για τους δυο ο πρώτος ημιτελικός σε ένα Grand Slam. Και αυτοί θα παίξουν για 2η φορά μεταξύ τους, με τον Tiafoe να ήταν ο νικητής στην πρώτη, πέρσι στον 1ο γύρο του Barcelona Open στο χώμα.

Οι δυο ημιτελικοί αναμένεται να κάνουν πιο ξεκάθαρα και τα πράγματα για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, με τους Ruud και Alcaraz να παραμένουν στο κυνήγι της κορυφής. Αν αμφότεροι προκριθούν στον τελικό, τότε τα πάντα θα κριθούν την Κυριακή. Αν ωστόσο κάποιος από τους δυο ηττηθεί σήμερα και ο άλλος προκριθεί, τότε εκείνος θα είναι το νέο Νο.1 του κόσμου, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελικού. Τέλος, υπάρχει και το σενάριο να χάσουν αμφότεροι σήμερα στα ημιτελικά, στο οποίο ευνοείται ο Rafael Nadal, που θα επιστρέψει στο Νο.1 μετά από 2,5 χρόνια.

Εκτός από τους δυο ημιτελικούς του μονού, σήμερα θα γίνει και ο τελικός του διπλού των ανδρών, όπου οι Νο.1 του ταμπλό Rajeev Ram και Joe Salisbury θα αναμετρηθούν με τους Νο.2 Wesley Koolhof και Neal Skupski.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (09/09):

Arthur Ashe Stadium:
19:00 Ram/Salisbury [1] v. Koolhof/Skupski [2] Eurosport 1HD
22:00 Karen Khachanov [27] v. Casper Ruud [5] Eurosport 1HD
02:00 Carlos Alcaraz [3] v. Frances Tiafoe [22] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots