Στον τελικό και κοντά στο Νο.1 ο Ruud! (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Darren Carroll / USTA
tn team Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 - 1:22

O Casper Ruud έκαμψε την αντίσταση του Karen Khachanov στα 4 σετ και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του US Open, που θα είναι ο 2ος τελικός του σε Grand Slam για φέτος! Εξασφάλισε το Νο.2 και πάει για το Νο.1 ο Νορβηγός τενίστας, που γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη.

Ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα στο φετινό US Open πραγματοποίησε ο Casper Ruud, που μπήκε πρώτος στον τελικό του US Open, κερδίζοντας τον Karen Khachanov με 7-6 (5), 6-2, 5-7, 6-2, σε 3 ώρες αγώνα.

Με 52 winners και 34 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το φανταστικό του παιχνίδι ο 23χρονος Νορβηγός, ο οποίος ήταν φιναλίστ στο Roland Garros αυτό το καλοκαίρι και θα έχει μια ακόμα ευκαιρία για να διεκδικήσει έναν Grand Slam τίτλο την Κυριακή.

Παρά το καλό του ξεκίνημα και το προβάδισμα με 2-0 στο 1ο σετ, ο Ruud υπέστη 2 break στα επόμενα λεπτά και βρέθηκε πίσω με break στο 3-4. Παρόλα αυτά, κατάφερε να απαντήσει άμεσα για το 4-4, ενώ έσβησε κι ένα break point στο 9ο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 5-4.

Τελικά το 1ο σετ πήγε σε tie-break, εκεί όπου ο Νορβηγός έφτασε σε τριπλό set point στο 6-3 και αξιοποίησε την 3η του ευκαιρία, για να επικρατήσει με 7-5 και να ολοκληρώσει την ανατροπή στο σετ.

Στο 2ο σετ τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον Ruud, που "έσπασε" το σερβίς του Khachanov στο 3ο (2-1) και στο 5ο game (4-1), για να το κερδίσει εύκολα με 6-2. Δεν έχασε ούτε έναν πόντο από τη γραμμή του σερβίς σε αυτό το σετ ο 23χρονος, έχοντας το πολύ εντυπωσιακό 16/16, με 4/4 love service games.

Ο Khachanov έκανε καλύτερο 3ο σετ, δεν απειλήθηκε με break point και στο 12ο game βρήκε και την ευκαιρία να απειλήσει, για να αξιοποιήσει την 2η ευκαιρία που είχε για break και την πρώτη μετά από ώρα, κάνοντας το break για το 7-5.

Τα πράγματα άλλαξαν όμως και πάλι γρήγορα για τον Ρώσο, αφού ο Ruud επέστρεψε δριμύτερος για το 4ο σετ και κυριάρχησε ξανά. Αφού έχασε 2 break points στο 1ο game, o Νορβηγός έκανε 2 break, στο 3ο (2-1) και στο 5ο game (4-1), για να κλείσει και αυτό το σετ στα 8 games, κερδίζοντάς το με πανομοιότυπο τρόπο με το 2ο.

Αυτή ήταν η 44η φετινή νίκη για τον Ruud (44-15), που διεκδικεί τον 1ο του Grand Slam τίτλο, τον 4ο φετινό και τον 10ο συνολικά στην καριέρα του. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι 9 τίτλοι του είναι σε 250άρια τουρνουά, οπότε πάει για τον μεγαλύτερο με διαφορά τίτλο της καριέρας του αυτή την Κυριακή.

Επίσης διεκδικεί να γίνει ο πρώτος Νορβηγός τενίστας στην ιστορία που θα ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και η σημερινή νίκη ήταν ένα αποφασιστικό βήμα. Μπορεί να εξασφαλίσει ακόμα και σήμερα το Νο.1, αν χάσει ο Carlos Alcaraz στον άλλον ημιτελικό από τον Frances Tiafoe. Αν ωστόσο ο Ισπανός κερδίσει, τότε οι δυο τους θα διεκδικήσουν το US Open, αλλά και το Νο.1, στον μεγάλο τελικό την Κυριακή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, με τη σημερινή πρόκριση ο Ruud έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στις πρώτες 2 θέσεις της κατάταξης, αφού στη χειρότερη γι' αυτόν περίπτωση θα είναι στο Νο.2 του κόσμου. Το προηγούμενο career high του ήταν το Νο.5.

Επίσης με τη νίκη του ο Ruud εξασφάλισε και πως θα υπάρξει νέο Νο.1 την ερχόμενη Δευτέρα, είτε είναι εκείνος, είτε ο Alcaraz. Το σενάριο να επιστρέψει στο Νο.1 ο Rafael Nadal πλέον απορρίπτεται, επομένως ένας από τους δυο τους θα γίνει ο 28ος διαφορετικός παίκτης που ανεβαίνει στην κορυφή, 2ος νέος για φέτος μετά τον Daniil Medvedev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots