ΤΑ ΕΠΗ ΤΟΥ ALCARAZ! (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © USTA
tn team Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 - 6:53

Ο Carlos Alcaraz κέρδισε μια δεύτερη διαδοχική επική μονομαχία στο US Open, αυτή τη φορά απέναντι στον τρομερό Frances Tiafoe, για να προκριθεί στον πρώτο του Grand Slam τελικό, όπου θα διεκδικήσει και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Δυο μέρες μετά την επική μάχη και τη νίκη του στο ματς της χρονιάς με τον Jannik Sinner, όπου έπαιξε για 5 ώρες και 15 λεπτά, ο Carlos Alcaraz έδωσε ακόμα έναν τεράστιο αγώνα με τον εμπνευσμένο Frances Tiafoe, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει με 6-7 (6), 6-3, 6-1, 6-7 (5), 6-3, σε 4 ώρες και 18 λεπτά!

Ο απίστευτος αυτός Ισπανός, μόλις 19 ετών, προκρίθηκε πανάξια στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam διοργάνωση και έγινε ο νεότερος που τα κατάφερε στα τελευταία 17 χρόνια, απ' όταν κέρδισε ο Rafael Nadal τον πρώτο του τίτλο στο Roland Garros, το 2005.

Την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud, σε έναν αγώνα που εκτός από τον πρώτο Grand Slam τίτλο, ο νικητής θα πάρει και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Σε κάθε περίπτωση ο Alcaraz έχει εξασφαλίσει ήδη την πρώτη του άνοδο στο Νο.2 και αν καταφέρει να κερδίσει τον Ruud, θα γίνει ο νεότερος τενίστας στην ιστορία της ΑΤΡ που θα έχει βρεθεί στην κορυφή.

Το μεγάλο αυτό ματς, ξεκίνησε με τον Tiafoe να κερδίζει ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο πρώτα ο Alcaraz είχε διπλό break point στο 7ο game (3-3, 15-40), αργότερα ο Αμερικανός είχε set point στο 12ο (5-6, 30-40), αλλά τελικά κανείς δεν έκανε το break. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε το tie-break, όπου ο Tiafoe έχασε τριπλό set point από το 6-3 στο 6-6, αλλά δημιούργησε νέα ευκαιρία και την αξιοποίησε, για να το κατακτήσει με 8-6.

Ο Alcaraz τα βρήκε σκούρα και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, κράτησε όμως ένα κρίσιμο service game του στο 3ο game, σώζοντας ένα break point (2-1). Στο 6ο game o Ισπανός έκανε το πρώτο break στο παιχνίδι και πέρασε μπροστά με 4-2, ενώ στο επόμενο game έσβησε ένα ακόμα break point, για να φτάσει στο 5-2.

Ο Tiafoe στη συνέχεια έσβησε διπλό set point για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να μειώσει σε 5-3, έχασε όμως μια ακόμα ευκαρία, την 3η του συνολικά στο σετ, για να κάνει το break back, με τον Alcaraz να κρατάει δύσκολα ακόμα μια φορά το σερβίς του και να κάνει το 6-3.

Μετά απ' αυτό ο Ισπανός κυριάρχησε κατά κράτος στο 3ο σετ, στο οποίο έχασε μόλις 9 πόντους και ένα game, για να επιβληθεί με 6-1. Κι ενώ όλα έδειχναν πως είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, κάνοντας και 2 break στο ξεκίνημα του 4ου σετ για να προηγηθεί με 2-0 και αργότερα με 3-1, ο Tiafoe είχε διαφορετική άποψη.

Ο 24χρονος Αμερικανός έκανε δυο φορές break back στο 4ο σετ και μείωσε αρχικά σε 2-1, ενώ αργότερα ισοφάρισε σε 3-3. Ο Alcaraz κράτησε το σερβίς του στα επόμενα games και άσκησε πίεση στον αντίπαλό του, που έμεινε ψύχραιμος και έσβησε match point στο 10ο game (4-5, 30-40), κρατώντας το σερβίς του για το 5-5.

Ο Tiafoe αντιστάθηκε σθεναρά, έστειλε το 4ο σετ σε tie-break και εκεί ήταν ξανά ο νικητής, όπως και στο 1ο. Αυτή τη φορά ο Alcaraz κατάφερε να προηγηθεί σε πολύ κρίσιμο σημείο, στο 5-4, αλλά ο Αμερικανός πήρε 3 πόντους στη σειρά και κατέκτησε το tie-break με 7-5, μέσα σε πανδαιμόνιο στο κατάμεστο Arthur Ashe Stadium.

Ο Alcaraz είχε μια πολύ δύσκολη κατάσταση να διαχειριστεί, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, αφού προερχόταν από δυο ακόμα πολύ δύσκολες μάχες των 5 σετ. Παρόλα αυτά ο τρομερά ώριμος για την ηλικία του Ισπανός, άνοιξε το 5ο σετ με break και προηγήθηκε με 2-0.

Ο Tiafoe ισοφάρισε σε 2-2 και έδειξε προς στιγμήν να πατάει καλύτερα στο court, o Alcaraz όμως απάντησε κερδίζοντας 8 πόντους στη σειρά, για να φτάσει στο 4-2. Ο Tiafoe κράτησε δύσκολα το σερβίς του στη συνέχεια για το 4-3, αλλά ο Alcaraz έμεινε δυνατός, με νέο love service game έφτασε στο 5-3 και με break ολοκλήρωσε τον μεγάλο του θρίαμβο, έπειτα από 4 ώρες και 19 λεπτά παιχνιδιού.

Δυο μέρες μετά το έπος με τον Sinner, o Alcaraz κέρδισε ακόμα έναν από τους καλύτερους αγώνες που είδαμε φέτος και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Ruud, στις 23:00 ώρα Ελλάδας, για τον πρώτο του Grand Slam τίτλο και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μένει να δούμε πόση ενέργεια θα έχει απομείνει στον 19χρονο Ισπανό, που θα αγωνιστεί για 1η φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam και για 8η φορά σε έναν τελικό στο tour, διεκδικώντας τον 6ο τίτλο του (5-2).

Φέτος έχει κερδίσει τους 4 από τους 5 τίτλους του, στα 1000άρια του Μαϊάμι και της Μαδρίτης και στα 500άρια του Ρίο και της Βαρκελώνης, όμως αξίζει να σημειωθεί πως έχει χάσει στους δυο τελευταίους τελικούς που έπαιξε, στο 500άρι του Αμβούργου και στο 250άρι του Ούμαγκ. Με τον Ruud έχει παίξει άλλες 2 φορές, στη Μαρβέγια πέρσι και στο Μαϊάμι φέτος, κερδίζοντας και τις δυο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots