Alcaraz: "Ακόμα μακριά το Νο.1, θα τα δώσω όλα" (vids)

 
Alcaraz: "Ακόμα μακριά το Νο.1, θα τα δώσω όλα" (vids)
© USTA
tn team Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 - 7:43

O Carlos Alcaraz περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Casper Ruud στον τελικό του US Open, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για το 1ο Grand Slam και το Νο.1.

Διπλό έπαθλο θα έχει ο φετινός τελικό του US Open για τους διεκδικητές Carlos Alcaraz και Casper Ruud, αφού όποιος καταφέρει να κερδίσει αυτό το ματς, θα αναδειχθεί για πρώτη φορά πρωταθλητής σε Grand Slam και την επόμενη μέρα θα γίνει και το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Μπορώ να ανεβώ στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά την ίδια στιγμή είναι ακόμα πολύ μακριά", είπε ο Alcaraz, στην on-court συνέντευξη μετά την πρόκριση στον τελικό.

"Πρέπει να κερδίσω έναν παίκτη που παίζει απίστευτα. Του αξίζει να είναι στον τελικό, είχε παίξει και στον τελικό ενός άλλου Grand Slam, στο Roland Garros, ενώ για μένα θα είναι η πρώτη φορά. Θα τα δώσω όλα και πρέπει να διαχειριστώ τη νευρικότητα του να είσαι σε έναν τελικό σε Grand Slam. Προφανώς όμως είμαι πολύ χαρούμενος, θέλω να απολαύσω τη στιγμή και θα δούμε τι θα συμβεί", πρόσθεσε ο 19χρονος Ισπανός.

Ο Alcaraz κέρδισε τον Frances Tiafoe σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που είχε 5 σετ, μόλις δυο μέρες μετά την επική μονομαχία του με τον Jannik Sinner, που ξεπέρασε τις 5 ώρες σε διάρκεια.

"Είμαστε σε έναν ημιτελικό Grand Slam, οπότε πρέπει να τα δώσουμε όλα, πρέπει να παλέψουμε μέχρι την τελευταία μπάλα. Πρέπει να παλέψεις για 5 ώρες, για 6 ώρες, πρέπει να τα δώσεις όλα στο court. Ο Frances τα έδωσε όλα και αυτό είναι εκπληκτικό."

Τέλος, ο Alcaraz, ο οποίος έχει παίξει 3 παιχνίδια στη σειρά στα 5 σετ, ευχαρίστησε τον κόσμο στα ισπανικά, λέγοντας πως δε θα τα κατάφερνε χωρίς εκείνον και αφιέρωσε τον τελικό και σ' αυτούς.

"Πολύς κόσμος ήρθε από την Ισπανία και απ' όλο τον πλανήτη για να είναι εδώ μαζί μου, σε μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για μένα. Είναι απίθανο, έπαιξα 3 παιχνίδια των 5 σετ, πολύ μεγάλα, πολύ απαιτητικά. Η αλήθεια είναι πως έπαιρνα δύναμη από εσάς, σε κάθε πόντο, σε κάθε μπάλα. Αυτός ο τελικός είναι τόσο για την οικογένειά μου, την ομάδα μου και εμένα, όσο και για όλους εσάς, σας ευχαριστώ πολύ!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots