Jabeur: "Θέλω να κυνηγήσω το Νο.1"

 
Jabeur: "Θέλω να κυνηγήσω το Νο.1"
© Darren Carroll / USTA
tn team Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:30

Η Ons Jabeur μπορεί να έχασε και τη δεύτερη ευκαιρία που είχε για να κατακτήσει ένα Grand Slam, όμως αυτό μόνο κίνητρο και όρεξη της δίνει, για να γίνει καλύτερη και να κυνηγήσει το πρώτο της major αλλά και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης το 2023.

"Είναι καλό που θα έχουμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά", είπε αρχικά η Jabeur, καθώς θυμίζουμε πως πέρσι η σεζόν της WTA άργησε πολύ να ολοκληρωθεί.

"Τώρα έρχεται το Finals, που είναι ένα mini Grand Slam, κάτι πολύ μεγάλο για μένα. Πάντα ονειρευόμουν να παίζω στα Finals. Νιώθω πως έχω πολλά να αποδείξω την επόμενη σεζόν. Δεν έχω να υπερασπιστώ πόντους στην Αυστραλία, στο Roland Garros, ούτε στο Wimbledon. Σίγουρα θα κυνηγήσω το No.1."

Για το πως θα διαχειριστεί την ήττα της στον τελικό, σε σύγκριση και με την ήττα στον τελικό του Wimbledon: "Ήταν οδυνηρό στο Wimbledon και είναι και αυτό δύσκολο. Θα κοιμηθώ αρκετά τις επόμενες μέρες. Είναι μέρος του τένις και η ήττα. Μου πήρε κάποιο καιρό να κερδίσω τον πρώτο μου τίτλο, οπότε και το πρώτο Grand Slam θα αργήσει. Το πιο σημαντικό είναι να μπορώ να αποδέχομαι τις ήττες μου. Δεν είμαι κάποια που θα πετάξει λευκή πετσέτα. Είμαι σίγουρη πως θα βρεθώ και σ' άλλον τελικό και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ."

Τι έκανε αμέσως μετά τον τελικό και τι θα κάνει τις επόμενες μέρες: "Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κλάψω, αλλά είναι καλό να αφήνεις τα συναισθήματά σου. Τώρα θα απολαύσω τις επόμενες δυο εβδομάδες, θα ξεκουραστώ και θα προετοιμαστώ για το τέλος της σεζόν. Θα παίξω και σε ένα τουρνουά στην Τυνησία, κάτι που είναι θαυμάσιο. Αυτός ο τελικός ήταν πιο αγχωτικός για μένα, είχα πολύ στρες, αλλά ξέρω πως θα μάθω απ' αυτόν. Πρέπει να κατανοήσω καλά τι συνέβη."

Για την Iga Swiatek: "Ανέβασε το επίπεδό της στις κρίσιμες στιγμές. Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται να κάνει. Το forehand και το σερβίς της είναι πολύ βελτιωμένα και είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις μια παίκτρια που επιστρέφει πάντα μια επιπλέον μπάλα. Είναι παντού στο γήπεδο. Θα έχει όμως πολλούς πόντους να υπερασπιστεί, εγώ δεν θα έχω, οπότε το Νο.1 είναι ο στόχος μου."

Εκτός από το Νο.1, φυσικά η Jabeur θέλει να κατακτήσει και ένα Grand Slam: "Θέλω να κερδίσω ένα Grand Slam για να αποδείξω πως δεν είναι αδύνατο να τα καταφέρει μια παίκτρια που προέρχεται από την πατρίδα μου, από την Ήπειρό μου. Θα συνεχίσω να βελτιώνομαι. Στο μέλλον ίσως χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου για να καθοδηγήσω κι άλλους παίκτες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots