Swiatek: "Δεν περίμενα να κερδίσω το US Open" (vid)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Darren Carroll / USTA
tn team Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:30

H Iga Swiatek παραδέχτηκε πως δεν περίμενε να κατακτήσει το US Open, κάτι που την κάνει πολύ περήφανη.

"Είμαι πολύ περήφανη με τον εαυτό μου, γιατί δεν ήταν εύκολος αγώνας, παρόλο που ξεκίνησα κυριαρχώντας. Ήξερα πως θα ήταν κλειστό ματς και πως η Ons θα εκμεταλλευόταν τα λάθη μου. Στο 2ο σετ έγινε μάχη και είμαι χαρούμενη που κατάφερα να ανεβάσω την ενέργειά μου στα σωστά σημεία. Παίξαμε σε πολύ καλό επίπεδο σήμερα", δήλωσε η Swiatek στην τελευταία της συνέντευξη Τύπου στο US Open.

Για το τι σκεφτόταν όταν έπεσε στο έδαφος μετά τον τελευταίο πόντο, είπε: "Δεν ξέρω ειλικρινά τι σκεφτόμουν. Ένιωσα ανακουφισμένη που δεν πήγε σε 3ο σετ, γιατί θα ήταν πολύ δύσκολο σωματικά, πνευματικά και γενικά. Είχα να διαχειριστώ πολλά συναισθήματα. Είμαι χαρούμενη που δεν άρχισα να κλαίω ανεξέλεγκτα!"

Για το αν περίμενε ότι θα έκανε μια τόσο καλή σεζόν: "Στην αρχή της σεζόν συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να κάνω μεγάλα πράγματα. Είχα φτάσει και στα ημιτελικά του Australian Open, αλλά δεν ήμουν σίγουρη ότι είχα το επίπεδο για να κερδίσω ένα Grand Slam, ειδικά το US Open, όπου η επιφάνεια είναι πολύ γρήγορη. Σίγουρα δεν το περίμενα. Είναι μια επιβεβαίωση για μένα πως δεν υπάρχει ταβάνι. Είμαι περήφανη, αλλά κατά κάποιο τρόπο έκπληκτη. Χαρούμενη που το κατάφερα."

Συγκρίνοντας το US Open με το Roland Garros: "Είναι δύσκολο να τα συγκρίνω. Στο Roland Garros νιώθω πως έχω περισσότερο έλεγχο και το Philippe Chatrier είναι σαν στο σπίτι μου. Εδώ στο Arthur Ashe ακόμα δεν έχω συνηθίσει την ατμόσφαιρα. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένη κι έτσι δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να το σκεφτεί. Στο Roland Garros όμως είχα και περισσότερη πίεση, όλοι περίμεναν να κερδίσω. Εδώ είχα λιγότερες προσδοκίες να διαχειριστώ, ο κόσμος δεν περιμένει τόσα πολλά από μένα στις σκληρές επιφάνειες. Πνευματικά, το Roland Garros ήταν δυσκολότερο. Από άποψη τένις όμως και φυσικής κατάστασης, ήταν πιο δύσκολο το US Open."

Για το πως καταφέρνει να διαχειριστεί πνευματικά την πίεση του φαβορί και τα ρεκόρ: "Όταν βγαίνω έξω στο court, συγκεντρώνομαι στα πράγματα που θα με κάνουν να παίξω καλύτερα. Ξεχνάω το στρες. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι η δουλειά μου και νιώθω ότι μπορώ να την κάνω. Αν κερδίσω πόντους και παίξω καλά, τότε το στρες εξαφανίζεται. Στο Τορόντο και στο Σινσινάτι είχα πολλές αμφιβολίες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots