Ruud: "Ελπίζω να μην παίξω με Ισπανό στον επόμενο τελικό!" (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © USTA
tn team Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:13

O Casper Ruud έχει πλέον δυο χαμένους τελικούς σε Grand Slams, από τους Rafael Nadal και Carlos Alcaraz. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, δεν θα ήθελε να είναι Ισπανός ο παίκτης που θα αντιμετωπίσει, αν βρεθεί και σε 3ο τελικό σε Slam στο μέλλον.

Ο Ruud έκανε ένα από τα καλύτερα τουρνουά της ζωής του στο φετινό US Open, στον τελικό όμως ηττήθηκε από τον Alcaraz με 3-1 σετ. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά, αν εκμεταλλευόταν κάποιο από τα δυο set points που είχε στο 3ο σετ, με το σκορ στο 1-1.

"Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας και χαίρομαι που ήμουν μέρος του, αλλά είμαι και απογοητευμένος που δεν τον κέρδισα. Ο Carlos ανέβασε ρυθμό όταν έπρεπε, ειδικά στο τέλος του 3ου σετ. Είχα set points και δεν τα εκμεταλλεύτηκα, έπαιξε πολύ καλά. Τον έχουμε δει να το κάνει και στο παρελθόν, να βγάζει μεγάλα χτυπήματα στους πιο κρίσιμους πόντους. Όλα τα εύσημα του αξίζουν. Είμαι χαρούμενος για τις δυο εβδομάδες που είχα εδώ, τα έδωσα όλα και πιθανότατα έπαιξα καλύτερα από ποτέ σ' αυτή την επιφάνεια. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω κι άλλο Grand Slam στο μέλλον", είπε ο 23χρονος Νορβηγός, στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον τελικό.

Για τα δυο χαμένα set points και το τέλος του 3ου σετ, που άλλαξε όλο το ματς, είπε: "Έπαιξε πολύ επιθετικά σε εκείνα τα δυο set points που είχα στο 3ο σετ. Ίσως ήμουν πιο παθητικός απ' όσο έπρεπε, ίσως έπρεπε να είχα κάνει κάτι άλλο. Ήταν ένα ισορροπημένο σετ και δυστυχώς έκανα πολλά λάθη. Ίσως άλλαζε το ματς αυτό το σετ. Στο 4ο σετ ανέβηκε και σέρβιρε πολύ καλά, δεν μπορούσα να του κάνω break."

Για τον Alcaraz, που από σήμερα είναι ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης και ο νεότερος ever παίκτης που βρίσκεται στο Νο.1 της ΑΤΡ, ο Ruud δήλωσε: "Είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό που έχει κάνει. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι είναι ακόμα teenager. Είναι 4 χρόνια μικρότερος από μένα. Πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση. Έχει δείξει πως έχει μαχητικό πνεύμα και πως μπορεί να γυρίσει αγώνες από match points κάτω. Αυτή τη στιγμή, είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου κατ' εμέ. Του αξίζει αυτή η θέση. Είμαι περήφανος που είμαι στο Νο.2 και μπορώ ακόμα να παλέψω για το Νο.1.

Γνωρίζοντας πως είχε παίξει περισσότερες ώρες από μένα, προσπάθησα να παρατείνω όσο γινόταν τον αγώνα, αλλά είναι πολύ νέος και ξεκουράζεται γρήγορα. Είναι εντυπωσιακό πως προερχόταν από αυτούς τους αγώνες και είχε την ενέργεια να συνεχίσει. Είναι απίστευτα γρήγορος."

Τέλος, ο Ruud έκανε και μια σύγκριση των δυο τελικών Grand Slam που έχει αγωνιστεί, αφού θυμίζουμε πως νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι έχασε και τον τελικό του Roland Garros από τον Nadal, με το συντριπτικό 6-3, 6-3, 6-0.

"Σε κανέναν τελικό δεν ένιωσα φαβορί. Σήμερα το διασκέδασα περισσότερο όμως, ήταν ευκολότερο να πιστέψω στις πιθανότητές μου, απ' ότι στο Roland Garros. Η ατμόσφαιρα εδώ στη Νέα Υόρκη είναι καλύτερη επίσης. Παρά την ήττα, ένιωσα σαν πρωταθλητής μετά απ' αυτές τις δυο εβδομάδες. Ελπίζω αυτοί οι δυο χαμένοι τελικοί να με βοηθήσουν στο μέλλον. Επίσης ελπίζω να μην παίξω πάλι με Ισπανό, αν παίξω ξανά σε τελικό Grand Slam!" ολοκλήρωσε χαμογελώντας την απάντησή του το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots