Alcaraz: "Να μείνω στο Νο.1 και να κερδίσω το επόμενο Slam"

 
Alcaraz: "Να μείνω στο Νο.1 και να κερδίσω το επόμενο Slam"
© Darren Carroll / USTA
tn team Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 - 8:10

Παρόλο που παραδέχτηκε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι συνέβη στο US Open, o Carlos Alcaraz δηλώνει αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να μείνει στο Νο.1 του κόσμου όσο περισσότερο καιρό γίνεται, με τον στόχο του να είναι ήδη να κερδίσει κι άλλο Grand Slam. 

"Πέτυχα έναν μεγάλο στόχο πολύ γρήγορα, αλλά τώρα ήρθε η ώρα για να θέσω νέους στόχους. Θα συνεχίσω να δουλεύω για να φτάσω σ' αυτούς όσο το δυνατόν γρηγορότερο. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω πετύχει, τι αντίκτυπο θα έχει αυτό. Απλά θέλω να επιστρέψω στην Ισπανία, να δω τους κοντινούς μου ανθρώπους και να συνειδητοποιήσω τι πέτυχα", είπε ο Alcaraz, μιλώντας στα ισπανικά ΜΜΕ τη Δευτέρα, μια μέρα μετά τον μεγάλο θρίαμβό του στο US Open.

"Έχω πετύχει το Νο.1 του κόσμου και τώρα είναι η ώρα να μείνω σ' αυτό. Έχω και ένα Grand Slam, οπότε τώρα θέλω το επόμενο. Ο στόχος είναι να μείνω στην κορυφή όσο περισσότερο καιρό μπορέσω και να κερδίσω ένα ακόμα Grand Slam", πρόσθεσε ο 19χρονος Ισπανός, ο οποίος έγινε ο νεότερος τενίστας στην ιστορία που ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου στην ΑΤΡ.

"Ειλικρινά, δεν περίμενα ότι θα γινόμουν το νεότερο Νο.1 της ιστορίας, είναι απίστευτο, είναι κάτι που ονειρεύτηκα απ' όταν ξεκίνησα να παίζω τένις και κάτι για το οποίο δούλεψα σκληρά. Το να διαχειριστώ τώρα αυτή την πίεση του Νο.1 και του τίτλου Grand Slam, θα είναι σίγουρα περίπλοκο. Αλλά θα προσπαθήσω να είμαι ήρεμος και να δείξω τις προθέσεις μου. Ο στόχος μου είναι να μείνω στην κορυφή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots