Τέλος τα προκριματικά του US Open για την Παπαμιχαήλ

 
Τέλος τα προκριματικά του US Open για την Παπαμιχαήλ
© Brad Penner / USTA
tn team Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 - 0:50

Η πολύ καλή προσπάθεια της Δέσποινας Παπαμιχαήλ δεν ήταν αρκετή κι έτσι η Ελληνίδα τενίστρια γνώρισε την ήττα έπειτα από 2 "μαραθώνια" σετ και ένα ματς που πλησίασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, για τον 2ο προκριματικό γύρο του US Open.

Για 2η φορά στην καριέρα της, η Παπαμιχαήλ ολοκλήρωσε την πορεία της στο US Open στον 2ο γύρο των προκριματικών, καθώς ηττήθηκε από τη Zvonareva με 7-5, 7-5, μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά μάχης!

Ήταν ένα παιχνίδι που ξεκίνησε από χθες και είχε πολλές διακοπές λόγω του καιρού, άλλες πολύωρες και άλλες μικρότερες.

Ήταν πολύ δύσκολο και για τις δυο παίκτριες να βρουν ρυθμό, με την Παπαμιχαήλ να πληρώνει στο τέλος τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχε, τόσο στο 1ο, όσο και στο 2ο σετ.

Στο μέρος του αγώνα που έγινε χθες, η 30χρονη Ελληνίδα φαινόταν να ελέγχει την κατάσταση. Πήρε πίσω το break που δέχτηκε από το 1ο game και έκτοτε δεν απειλήθηκε καν με break point, ενώ η οριστική διακοπή -καθώς μεσολάβησαν μερικές μικρές διακοπές- ήρθε όταν ήταν μπροστά με 4-5, 0-30, στο σερβίς της Zvonareva.

Η 38χρονη Ρωσίδα, Νο.2 στον κόσμο και φιναλίστ στο US Open το 2010, κατόρθωσε να αλλάξει την κατάσταση σήμερα, βγαίνοντας από την πολύ δύσκολη αυτή θέση, για να κερδίσει το 1ο σετ με 7-5.

Το παιχνίδι διακόπηκε ξανά στο ξεκίνημα του 2ου σετ, με τη Ρωσίδα να επιστρέφει από το 0-1, 15-40 και να ισοφαρίζει σε 1-1. Το break ήρθε για την Παπαμιχαήλ, όμως ούτε τότε κατάφερε να διατηρήσει για αρκετή ώρα τον έλεγχο και η Zvonareva επέστρεψε από το 1-4 και ισοφάρισε σε 4-4.

Αργότερα η Δέσποινα έχασε τη μεγαλύτερή της ευκαιρία για να παρατείνει αυτόν τον αγώνα και να αποκτήσει και σημαντικό πλεονέκτημα, αφού φαινόταν ήδη από το τέλος του 2ου σετ να έχει περισσότερες δυνάμεις από τη Ρωσίδα.

Δεν μπόρεσε όμως να αξιοποιήσει κάποιο από τα 4 set points που δημιούργησε στο 10ο game (4-5), με την Zvonareva να "έχει άγιο" και πάλι και να βγαίνει από τη δύσκολη θέση, κρατώντας το σερβίς της για το 5-5.

Ακολούθησε ακόμα ένα μεγάλο σε διάρκεια game, με τη Ρωσίδα να κάνει το break στην 3η της ευκαιρία και να περνάει μπροστά με 6-5, για να σερβίρει επιτυχώς για το 7-5 και να ολοκληρώσει τον μεγάλο θρίαμβό της, σε 2 ώρες και 45 λεπτά ενός εξαντλητικού και ατελείωτου αγώνα, αφού θυμίζουμε πως ξεκίνησε περισσότερες από 24 ώρες πριν.

Ήταν μια πολύ καλή παρουσία για την Παπαμιχαήλ, που έχασε όμως και μια μεγάλη ευκαιρία για να προχωρήσει για 1η φορά στον τελευταίο γύρο των προκριματικών του US Open. Εκεί θα βρεθεί η σπουδαία Zvonareva, που δείχνει πόσο αγαπά αυτό που κάνει διεκδικώντας μια ακόμα είσοδο σε κυρίως ταμπλό, τη 13η στο US Open.

Στον 3ο προκριματικό γύρο η Ρωσίδα θα αναμετρηθεί με τη Γιαπωνέζα Moyuka Uchijima, που θα έχει σημαντικό πλεονέκτημα, αφού αφενός έχει μόνο 2 ώρες και 21 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια της γι' αυτή την εβδομάδα, αφετέρου είχε μια ολόκληρη μέρα για να ξεκουραστεί, αφού πρόλαβε τη βροχή χθες, στη νίκη της με 6-2, 6-0 επί της Irina Bara.

Αν δεν έχουμε νέες καθυστερήσεις και αναβολές από τη βροχή, ο αγώνας αυτός θα γίνει αργότερα σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots