Άνετη η Sabalenka, εκτός Garcia και Krejcikova (vids)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © USTA
tn team Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 - 6:16

H Aryna Sabalenka ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο US Open με μια άνετη επικράτηση επί της Maryna Zanevska. Πρόκριση για τα περισσότερα φαβορί, πρόωροι αποκλεισμοί για την Caroline Garcia και την Barbora Krejcikova.

Παρόλο που στο σερβίς της δεν είχε τον καλύτερο ρυθμό και υπέστη 3 break, η Sabalenka επικράτησε εύκολα της Zanevska με 6-3, 6-2 και πήρε μέσα σε 77 λεπτά την πρόκριση για τον 2ο γύρο του US Open.

Η 25χρονη Λευκορωσίδα, η οποία διεκδικεί και το Νο.1 στη Νέα Υόρκη αυτές τις ημέρες, αξιοποίησε τα 6 από τα 7 break points που δημιούργησε κι έτσι δεν αγχώθηκε, παρότι έχασε το δικό της σερβίς 2 φορές στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά κι άλλη μια στο 2ο σετ, όπου βρέθηκε πίσω με 0-2.

Στον 2ο γύρο του αμερικάνικου Grand Slam η Sabalenka θα αντιμετωπίσει την Jodie Burrage, που απέκλεισε νωριιτερα την Anna Blinkova με 6-3, 6-4.

Τα περισσότερα μεγάλα φαβορί μπήκαν επίσης στον 2ο γύρο, με την Jessica Pegula να "καθαρίζει" την Camila Giorgi με 6-2, 6-2 και την Marketa Vondrousova να συντρίβει την qualifier Na-lae Han με 6-3, 6-0.

Η Madison Keys επικράτησε της Arantxa Rus με 6-2, 6-4 και η Elina Svitolina της Anna-Lena Friedsam με 6-3, 6-1.

Πιο δύσκολα πέρασαν η Ons Jabeur και η Daria Kasatkina, που επίσης όμως κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση. Η Jabeur μετά από 2 πολύ κλειστά σετ με την Camila Osorio, την οποία κέρδισε με 7-5, 7-6 (4), ενώ η Kasatkina αφού επέστρεψε από σετ πίσω, κατάφερε να επιβληθεί της Alycia Parks με 2-6, 6-4, 6-2.

Εύκολη λεία αποδείχτηκε η 43χρονη Venus Williams για την προερχόμενη από τα προκριματικά Greet Minnen, που πήρε τη νίκη με 6-1, 6-1. Δεν συνεχίζει στο τουρνουά η Caroline Garcia, που ηττήθηκε από μια άλλη qualifier, την Yafan Wang, με 6-4, 6-1, ούτε και η Barbora Krejcikova, η οποία αποκλείστηκε από τη Lucia Bronzetti με 6-4, 7-6 (3).

Τέλος, εκτός έμεινε και η Donna Vekic, η οποία ηττήθηκε από την Sachia Vickery με 2-6, 7-5, 6-2, ενώ η Liudmila Samsonova πήρε τη νίκη εις βάρος της Claire Liu, με 7-6 (3), 6-3. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots