Εκτός και ο Ruud, πέρασαν Fritz-Tiafoe (vids)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Pete Staples / USTA
tn team Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 - 9:01

Λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά, ακόμα ένας από τους κορυφαίους seeders έμεινε εκτός 3ου γύρου στο US Open. Ο λόγος για τον περσινό φιναλίστ, Casper Ruud, που ηττήθηκε στα 5 σετ από τον Zhizhen Zhang. Εύκολα προκρίθηκαν στους "32" οι Taylor Fritz και Frances Tiafoe.

Μετά από μάχη στα 5 σετ, ο Casper Ruud "λύγισε" από τον Zhizhen Zhang με 6-4, 5-7, 6-2, 0-6, 6-2 και έμεινε εκτός πολύ νωρίς στο US Open.

O Ruud δυσκολεύτηκε από την αρχή απέναντι στον Zhang, που έγραψε ιστορία και έγινε ο πρώτος Κινέζος παίκτης που πετυχαίνει νίκη απέναντι σε Top 5 τενίστα. Βρέθηκε από νωρίς σε μια θέση κυνηγού ο Νορβηγός, ο οποίος δυο φορές βρέθηκε πίσω με σετ και δυο φορές ισοφάρισε.

Και μπορεί στο 4ο σετ να μην έχασε ούτε ένα game, o Zhang όμως έκανε διαχείριση δυνάμεων για την αντεπίθεσή του στο 5ο σετ, όπου ήταν αισθητά καλύτερος και έκανε break στο 1ο (1-0) και στο 5ο game (4-1), για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του στο 8ο game, μετά από 3 ώρες και 19 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Ruud έγινε ο 2ος Top 10 παίκτης που έμεινε εκτός στον 2ο γύρο του US Open, λίγες ώρες μετά την ήττα του Τσιτσιπά από τον Stricker, σε επίσης ένα ματς των 5 σετ. Από τον 1ο γύρο είχε μείνει εκτός ο Holger Rune, Νο.4 στο ταμπλό.

Ο 24χρονος Νορβηγός δεν κάνει καλή σεζόν, με εξαίρεση μόνο την πορεία του μέχρι τον τελικό στο Roland Garros. Πέρσι ήταν φιναλίστ και στο US Open και είχε φτάσει στο Νο.2 του κόσμου στην Αμερική, φέτος όμως θα χάσει 1.155 βαθμούς στη Νέα Υόρκη και θα υποχωρήσει στο Νο.9 του κόσμου.

O Zhang αντίθετα συνεχίζει να "πετάει" σε νέα ύψη και θα παίξει για 2η φορά στον 3ο γύρο ενός Grand Slam, λίγους μήνες μετά το Roland Garros. Θα έχει μια καλή ευκαιρία και για την πρώτη του πρόκριση στους "16" ο Κινέζος, αφού θα αντιμετωπίσει τον Rinky Hijikata, που έφτασε σε μια εντυπωσιακή επικράτηση πάντως επί του Marton Fucsovics με 6-1, 6-2, 6-1.

Χωρίς κανένα πρόβλημα προκρίθηκαν στον 3ο γύρο οι δυο κορυφαίοι Αμερικανοί, Taylor Fritz και Frances Tiafoe. O Fritz συνέτριψε τον Juan Pablo Varillas με 6-1, 6-2, 6-2 σε 1 ώρα και 41 λεπτά και θα αντιμετωπίσει αύριο τον 18χρονο qualifier Jakub Mensik, που συνεχίζει την καταπληκτική πορεία του αποκλείοντας και τον Titouan Droguet με 3-6, 6-2, 7-6 (1), 6-3.

Ο Tiafoe με τη σειρά του κέρδισε τον Sebastian Ofner με 6-3, 6-1, 6-4 σε 92 μόλις λεπτά και θα παίξει με τον Adrian Mannarino, σε μια σαφώς δύσκολη αποστολή. Ο Γάλλος, Νο.22 στο ταμπλό, επικράτησε του Fabian Marozsan με 3-6, 6-3, 6-4, 6-1.

Ένας άλλος Αμερικανός, ο Tommy Paul, κατάφερε και εκείνος να μπει στον 3ο γύρο, ανατρέποντας το εις βάρος του 0-2 σετ για να επικρατήσει του Roman Safiullin με 3-6, 2-6, 6-2, 6-4, 6-3. Ο Paul έχει βλέψεις για Top 10 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο No.11 του live ranking (το career high του είναι το Νο.13) και για να τις εκπληρώσει θα πρέπει να κερδίσει και τον Alejandro Davidovich Fokina στον 3ο γύρο. Ο Ισπανός έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις, κερδίζοντας εύκολα τον Juan Manuel Cerundolo με 6-1, 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots