Πέτρος Τσιτσιπάς: "Ξεχωριστή εμπειρία, ειδικά όταν είσαι με τον αδερφό σου" (vid)

 
Πέτρος Τσιτσιπάς: "Ξεχωριστή εμπειρία, ειδικά όταν είσαι με τον αδερφό σου" (vid)
tn team Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 - 0:38

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς μίλησε για την ξεχωριστή εμπειρία του να πετυχαίνει νίκη σε ένα τουρνουά σαν το US Open, ειδικά όταν τη μοιράζεται με τον αδερφό του, ενώ ο Στέφανος αποκάλυψε πως δεν είχε και την καλύτερη ψυχολογία μετά τη χθεσινή του ήττα, αλλά αποφάσισε να βγει και να παίξει, κάτι που τελικά τον αντάμειψε.

"Η εμπειρία να αγωνίζεσαι σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο και να κερδίζεις είναι ξεχωριστή, ειδικά όταν το κάνεις με τον αδερφό σου, είναι ακόμα πιο μοναδική. Σήμερα μπήκαμε μέσα χωρίς προσδοκίες και με καλές προθέσεις. Όσο εξελισσόταν το ματς ανέβαινε η αυτοπεποίθησή μας και καταφέραμε να κάνουμε break στο 2ο σετ", είπε ο Πέτρος στο Eurosport, μετά τη νίκη του μαζί με τον Στέφανο επί των Reyes-Varela και Vega Hernandez με 7-6 (2), 6-4, στον 1ο γύρο του US Open.

Ο Πέτρος μίλησε ακόμα και για το επόμενο παιχνίδι, που αναμένεται πολύ πιο δύσκολο: "Παίξαμε με μια ομάδα που, επειδή τους ξέρω, δεν παίζουν τόσο συχνά μαζί, οπότε υπήρχαν κάποιες ασυνεννοησίες που μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε. Σίγουρα η επόμενη ομάδα, ο Dodig και ο Krajicek, είναι μια ομάδα ενωμένη, παίζουν μαζί σε κάθε τουρνουά. Έχουν κάποια μοτίβα που δουλεύουν και θα είναι πολύ δύσκολο να έχουμε έλεγχο στα return games. O στόχος με τέτοιους παίκτες είναι απλά να μπορείς να κρατάς το σερβίς σου, όπως κάναμε και τον Ιανουάριο με τον Koolhof και τον Skupski, ήταν ένα ματς που μπορεί να χάσαμε αλλά ήταν στις λεπτομέρειες."

Να σημειώσουμε πως τον Ιανουάριο, όταν πέτυχαν την πρώτη τους νίκη σε Grand Slam και έπαιξαν στον 2ο γύρο του Australian Open με το κορυφαίο ζευγάρι του κόσμου, Wesley Koolhof και Neal Skupski, οι αδερφοί Τσιτσιπά είχαν χάσει με 7-6 (6), 4-6, 7-6 (10-7), σε ένα συναρπαστικό ματς.

Δηλώσεις έκανε και ο Στέφανος, που παραδέχτηκε πως δεν είχε διάθεση να βγει και να παίξει μετά τη χθεσινή του ήττα από τον Dominic Stricker, το έκανε όμως και ανταμείφθηκε γι' αυτό.

"Κάθε νίκη με τον Πέτρο είναι ξεχωριστή, πιο ξεχωριστή απ' οποιοδήποτε άλλον παρτενέρ έχω παίξει στα διπλά. Για εμάς σημαίνει πάρα πολλά όλο αυτό, ότι παίζουμε εδώ, ότι είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στην Αυστραλία νωρίτερα στη χρονιά... Μπορεί ο κόσμος να μην το διανοείται αλλά για εμάς είναι σα να γράφουμε τη δικιά μας ιστορία.

Σήμερα δεν ήμουν και στην πιο χαρωπή κατάστασή μου για να παίξω, αλλά το έκανα και είμαι χαρούμενος που πήρα την απόφαση να το κάνω, γιατί μου έδωσε μια καλή στιγμή, με αντάμειψε. Εύχομαι να είμαστε υγιείς και να μπορούμε να παίζουμε για πολλά χρόνια ακόμα σε τέτοια επίπεδα και μέσα απ' αυτό να χτίσουμε και μια ωραία ομάδα στο Davis Cup. Είναι κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε θεμέλια για ένα καλό ζευγάρι διπλών στο Davis Cup και στους Ολυμπιακούς Αγώνες."

Ο αγώνας των αδερφών Τσιτσιπά με τους Ivan Dodig και Austin Krajicek, No.2 στο ταμπλό, θα γίνει το Σάββατο (02/09).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots