Νέα νίκη στα 5 σετ για τον Stricker! (vids)

 
Νέα νίκη στα 5 σετ για τον Stricker! (vids)
© USTA
tn team Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 - 9:39

Μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Dominic Stricker έδωσε μια νέα μάχη στα 5 σετ και την κέρδισε και αυτή, για να μπει στους "16" καλύτερους του US Open, εξασφαλίζοντας παράλληλα την 1η του είσοδο στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δυο μέρες μετά το επικό comeback και τη μεγαλύτερη νίκη καριέρας απέναντι στον Τσιτσιπά, ο 21χρονος Stricker κατόρθωσε να αποκλείσει και τον πολύ μαχητικό Benjamin Bonzi στα 5 σετ, με 2-6, 7-5, 7-6 (4), 3-6, 6-2, για να συνεχίσει το μαγικό του ταξίδι στο US Open.

6 διαδοχικές νίκες μετράει πλέον στα γήπεδα του Flushing Meadows o Stricker, ο οποίος ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα τις υποχρεώσεις του στη Νέα Υόρκη και έχει χρειαστεί να παίξει 22 σετ σε αυτά τα 6 παιχνίδια - 8 σετ σε 3 best-of-three αγώνες και 14 σετ σε 3 best-of-five!

Σε μια από τις αναμετρήσεις του στα προκριματικά μάλιστα, απέναντι στον Ισπανό Llamas Ruiz, o Stricker είχε σβήσει match point στο 3ο σετ, που κρίθηκε σε ένα πολύ μεγάλο tie-break (13-11)!

Με τη νέα νίκη και την πρώτη του πρόκριση σε δεύτερη εβδομάδα ενός Grand Slam, o Stricker εξασφάλισε και την πρώτη του είσοδο στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης. Από το Νο.128 του κόσμου θα βρεθεί στο Νο.87 (στη χειρότερη), σημειώνοντας μια άνοδο 41 θέσεων.

Στον 4ο γύρο θα χρειαστεί μια νέα μεγάλη υπέρβαση για να συνεχιστεί το παραμύθι που ζει, αφού θα αντιμετωπίσει το Νο.1 των Ηνωμένων Πολιτειών και Νο.9 του ταμπλό, Taylor Fritz.

O 25χρονος Αμερικανός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πήρε επίσης την πρώτη του πρόκριση για τον 4ο γύρο του US Open, έχοντας μπροστά του μια σημαντική ευκαιρία για να φτάσει ακόμα πιο μακριά.

Στον 3ο γύρο συνέτριψε τον 18χρονο κι επίσης qualifier Jakub Mensik με 6-1, 6-2, 6-0 σε 90 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots