Αποστολή εξετελέσθη και άλλος ένας προημιτελικός για Rublev (vid)

 
Αποστολή εξετελέσθη και άλλος ένας προημιτελικός για Rublev (vid)
© Simon Bruty/USTA
tn team Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 - 23:26

O Andrey Rublev βρήκε τις λύσεις απέναντι στον ταλαντούχο Jack Draper και προκρίθηκε για 3η φορά στα 4 τελευταία χρόνια στα προημιτελικά του US Open.

Δεν είχε εύκολο έργο απέναντι στον 21χρονο Jack Draper o Andrey Rublev, που βρήκε όμως το δρόμο προς την πρόκριση στα 4 σετ, κερδίζοντας τον Βρετανό με 6-3, 3-6, 6-3, 6-4.

Ο Rublev ήταν ανώτερος από τον αντίπαλό του σε γενικές γραμμές, αλλά ο Draper του δημιούργησε έναν μεγάλο πονοκέφαλο στα πρώτα 2,5 σετ περίπου, παίρνοντας ακόμα και προβάδισμα με break στο 3ο σετ.

Στο 2ο σετ, το οποίο κέρδισε ο Βρετανός, ο Rublev είχε χάσει και τα 6 break points που δημιούργησε, με τον Draper να κάνει το break της διαφοράς στη μοναδική δική του ευκαιρία.

Στη συνέχεια ο 21χρονος άνοιξε το 3ο σετ με break και ξαφνικά πήρε το πάνω χέρι στον αγώνα! Αυτό δεν κράτησε όμως πολύ, με τον Rublev να αντιδράει άμεσα και να δείχνει την ανωτερότητά του σε όλο το υπόλοιπο σετ. Μετά την ισοφάριση σε 2-2, ο Ρώσος είχε 2 ακόμα χαμένες ευκαιρίες για break στο 6ο game και τελικά το έκανε στο 8ο game, για να προηγηθεί με 5-3.

Αφού κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 6-3, ο Rublev ήταν ο μόνος παίκτης που απειλούσε στο 4ο σετ, για να φτάσει τελικά στο break στο 5ο game. Πέρασε μπροστά με 3-2 και στο 9ο game είχε 2 match points για να πάρει το σετ με double break, αλλά ο Draper τον ανάγκασε τελικά να σερβίρει για την πρόκριση. Ο Ρώσος το έκανε με επιτυχία και "κλείδωσε" τη νίκη του σε 2 ώρες και 44 λεπτά, κάτω από την κλειστή οροφή του Louis Armstrong Stadium.

Η συνέπεια του Rublev στα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου είναι εντυπωσιακή και αυτός θα είναι ο 3ος προημιτελικός του στο US Open στα 4 τελευταία χρόνια και ο 4ος συνολικά. Επίσης θα είναι ο 3ος του προημιτελικός σε Slam στη φετινή σεζόν, αφού μόνο στο Roland Garros δεν ήταν στους "8" καλύτερους.

Συνολικά θα είναι ο 9ος προημιτελικός του σε Grand Slam στην καριέρα του, αλλά μέχρι τώρα αυτή είναι και η καλύτερη πορεία του, δεν έχει καταφέρει δηλαδή να βρεθεί σε κάποιον ημιτελικό (0-8).

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Daniil Medvedev με τον Alex De Minaur για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει σ' αυτόν τον προημιτελικό και αν θα καταφέρει να το αλλάξει αυτό και να κάνει μια νέα καλύτερη πορεία καριέρας σε major τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots