10η σερί νίκη και 1ος ημιτελικός στο US Open για την Gauff (vid)

 
10η σερί νίκη και 1ος ημιτελικός στο US Open για την Gauff (vid)
© USTA
tn team Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 - 20:26

Η Coco Gauff συνεχίζει το νικηφόρο της σερί στα τουρνουά της πατρίδας της και προκρίθηκε για 1η φορά στα ημιτελικά του US Open, χάνοντας μόλις 2 games από τη Jelena Ostapenko!

Μόλις 67 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο Arthur Ashe Stadium η 19χρονη Gauff, η οποία συνέτριψε την Ostapenko με 6-0, 6-2 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του US Open.

Η νεαρή Αμερικανίδα, Νο.6 στον κόσμο και προσφάτως πρωταθλήτρια στο 1000άρι του Σινσινάτι, έφτασε τις 10 διαδοχικές νίκες στο tour και τις 16 στις 17 τελευταίες αναμετρήσεις της, στην αμερικανική περιοδεία της.

Σίγουρα αξίζει τα εύσημα για τον προημιτελικό της και το πόσο καλά διαχειρίστηκε το πνευματικό κομμάτι σ' αυτό το πολύ απαιτητικό παιχνίδι - στο οποίο τη βάραινε και η πίεση του φαβορί - ωστόσο μεγάλο ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα έπαιξε και το γεγονός πως η Ostapenko δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο.

Η 26χρονη Λετονή, πρωταθλήτρια στο Roland Garros το 2017, μπορεί να έκανε ένα σπουδαίο ματς και να έβγαλε εκτός τουρνουά την περσινή πρωταθλήτρια, Iga Swiatek (την οποία έριξε και από το Νο.1 του κόσμου), σήμερα όμως έφτασε τα 36 αβίαστα λάθη και μάλιστα σε ένα σύντομο σε διάρκεια ματς, στο οποίο παίχτηκαν μόλις 14 games.

Αυτό έκανε και τη μεγάλη διαφορά, με τις δυο παίκτριες να έχουν από 12 winners, αλλά την Ostapenko να έχει υπερδιπλάσια λάθη από την Gauff, που έκανε μόλις 14.

Ειδικά στο 1ο σετ δεν εμφανίστηκε καθόλου η Ostapenko, με την Gauff να κερδίζει 7 games στη σειρά και να προηγείται με σετ και με break στο 6-0, 1-0. Στη συνέχεια ήρθαν κάποια λάθη και από την πλευρά της Αμερικανίδας, αλλά και κάποια καλά games για την Ostapenko, με τη Λετονή να κερδίζει τα πρώτα της games, ένα με break και ένα στο σερβίς της, για να ισοφαρίσει σε 1-1 και να μειώσει σε 3-2 αργότερα.

Αυτά όμως ήταν και τα μόνα της games στο ματς, με την Gauff να κερδίζει τα 3 επόμενα και να ολοκληρώνει τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 7 λεπτά αγώνα, μέσα και σε ανακούφιση, αφού όπως δήλωσε και μετά τον αγώνα ποτέ δεν νιώθεις ασφάλεια έχοντας απέναντί σου την Ostapenko, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Για 1η φορά θα είναι στα ημιτελικά του US Open η Gauff, η οποία θα περιμένει την αναμέτρηση της Sorana Cirstea με την Karolina Muchova για να μάθει με ποια θα παίξει την Πέμπτη.

Θα έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στον 2ο τελικό της σε ένα Grand Slam η Gauff, η οποία ήταν φιναλίστ στο Roland Garros το 2022.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots