Gauff: "Καμία πίεση στο τένις, πίεση είναι να δυσκολεύεσαι να ταΐσεις την οικογένειά σου" (vid)

 
Coco Gauff
Coco Gauff © Garrett Ellwood / USTA
tn team Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:26

Εκτός από σπουδαία αθλήτρια, η Coco Gauff έχει αποδείξει πως είναι και ένα άτομο με έντονες κοινωνικές ανησυχίες, καθώς και πολύ ώριμη για την ηλικία της. Ώριμη ήταν και η απάντησή της στη χθεσινή της συνέντευξη, όταν ρωτήθηκε για το πως καταπολεμεί το άγχος και την πίεση.

"Αρχίζω να βάζω τη ζωή μου στις σωστές διαστάσεις", είπε η Gauff, η οποία στο παρελθόν έχει αφήσει το άγχος να την επηρεάσει αρνητικά στα αποτελέσματά της. "Στην αρχή σκεφτόμουν αρνητικά, αναρωτιόμουν γιατί υπήρχε τόση πίεση. Αντιλαμβάνομαι πως είναι πιεστικό όλο αυτό, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δυσκολεύονται να ταΐσουν τις οικογένειές τους, άνθρωποι που δεν ξέρουν από που θα έρθει το επόμενο γεύμα τους, άνθρωποι που πρέπει να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Αυτή είναι η πραγματική πίεση, αυτές είναι οι πραγματικές δυσκολίες, αυτή είναι η πραγματική ζωή. Εγώ βρίσκομαι σε μια προνομιούχα θέση, πληρώνομαι για να κάνω αυτό που αγαπώ και έχω τη στήριξη για να το κάνω. Δεν το παίρνω για δεδομένο.

Εκατομμύρια άνθρωποι θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση μου, οπότε είπα στον εαυτό μου πως πρέπει να το απολαύσω. Περνάω καλά και δεν χρειάζεται να σκέφτομαι τα αποτελέσματα. Ζω μια τυχερή ζωή και είμαι ευλογημένη. Δεν θέλω να το θεωρώ δεδομένο αυτό. Αυτό έχει συμβεί, έχω βάλει τη ζωή στις διαστάσεις αυτές και συνειδητοποιώ πόσο ευλογημένη είμαι."

Η Gauff επιβλήθηκε της Jelena Ostapenko με 6-0, 6-2, σε έναν αγώνα που είπε πως ήταν ο καλύτερός της στο τουρνουά. Χάρη στη νίκη αυτή, προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open για 1η φορά στην καριέρα της και για 2η συνολικά σε ένα Grand Slam. Είναι πολύ κοντά στον πρώτο της Grand Slam τίτλο η 19χρονη Αμερικανίδα, την ίδια στιγμή όμως είναι και πολύ μακριά - και προτιμάει να κρατάει το δεύτερο σαν σκέψη.

"Πνευματικά αισθάνομαι πως είμαστε στην αρχή του τουρνουά. Το έχω μάθει αυτό από τους προηγούμενους προημιτελικούς μου. Παλιότερα σκεφτόμουν πως ήμουν κοντά στον τελικό, τώρα η νοοτροπία μου είναι πως έχω ακόμα άλλες 2 εβδομάδες για να παίξω. Παλιότερα είχα τη σωματική αντοχή, αλλά πνευματικά ήμουν εξαντλημένη. Τώρα νιώθω φρέσκια σωματικά και πνευματικά."

Η Gauff ρωτήθηκε και για το είδωλό της, τη Serena Williams, με την αφορμή πως έγινε η πρώτη Αμερικανίδα teenager μετά από εκείνη που μπήκε στα ημιτελικά του US Open: "Είναι το είδωλό μου, αν μου έλεγαν όταν ήμουν μικρή πως θα μας έβαζαν στην ίδια πρόταση θα είχα φρικάρει! Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι αυτό, γιατί δεν θέλω να πάρουν τα μυαλά μου αέρα ή να βάλω έξτρα πίεση στον εαυτό μου. Είναι πάντως πολύ ωραίο να μοιράζομαι αυτό το στατιστικό μαζί της."

Στα ημιτελικά του US Open, την Πέμπτη, η Gauff θα αντιμετωπίσει την Karolina Muchova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots