Εύκολα τον Zverev - και τώρα Medvedev! (vids)

 
Εύκολα τον Zverev - και τώρα Medvedev! (vids)
© USTA
tn team Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 - 6:46

O Carlos Alcaraz "εξουδετέρωσε" τον Alexander Zverev με 3-0 σετ και έκλεισε τη θέση του στα ημιτελικά του US Open, όπου περίμενε ο Daniil Medvedev.

O Alcaraz συνεχίζει να υπερασπίζεται τον τίτλο του στο US Open και με μια εμφατική νίκη επί του Zverev με 6-3, 6-2, 6-4 εξασφάλισε την παρουσία του στους ημιτελικούς.

Το πιο εντυπωσιακό για τον 20χρονο Ισπανό, είναι πως δεν έπαιξε το καλύτερό του τένις, και πάλι όμως είχε τον τρόπο να ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι και να μην ανησυχήσει, απέναντι και σε έναν Zverev που ήταν κατώτερος των περιστάσεων.

Ο Alcaraz κατάφερε να σβήσει τα 2 πρώτα break points του αγώνα, που ήταν για τον Zverev στο 7ο game (3-3). Έκανε το υπέρ του 4-3 και στο επόμενο game είχε εκείνος την πρώτη του ευκαιρία για break. Η διαφορά ήταν πως την αξιοποίησε και έκανε το 5-3, για να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-2 στη συνέχεια.

Το 2ο σετ ήταν το καλύτερο του Alcaraz στο ματς, αφού ο Ισπανός έκανε break στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2), δεν κινδύνεψε σε κανένα game από τη γραμμή του σερβίς και με πειστικό τρόπο έφτασε στο 6-2.

Και φρόντισε να κλείσει ένα πολύ δύσκολο και επικίνδυνο παιχνίδι στα 3 σετ, παρόλο που ούτε στο 3ο σετ έδειχνε να έχει το πάνω χέρι. Και στο 2ο (0-1, 30-40) και στο 4ο game (1-2, 15-40) o Zverev είχε απειλήσει για break, με τον Ισπανό να σβήνει άλλα 3 break points και να το αποτρέπει. Και τα υπόλοιπα service games του Alcaraz ήταν γεμάτα, με τον Ισπανό να μην κρατάει ούτε μια φορά εύκολα το σερβίς του, μέχρι το 4-4.

Και ξαφνικά, εκμεταλλευόμενος και το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης που θα του έδινε ο Zverev, o υπερασπιστής του τίτλου έκανε το break στο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4. Στο επόμενο game κράτησε για 1η φορά εύκολα το σερβίς του σε ολόκληρο το σετ, έκανε το 6-4 και "κλείδωσε" την πρόκριση σε 2 ώρες και 29 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 3η νίκη του Alcaraz απέναντι στον Zverev σε 6 αναμετρήσεις συνολικά (3-3), αλλά και η 3η στις 4 τελευταίες που έχουν δώσει. Ο Ισπανός επέκτεινε το εντυπωσιακό του σερί στο US Open στις 12 νίκες, ενώ στις τελευταίες 25 αναμετρήσεις του σε Grand Slam μετράει 24 νίκες, έχοντας φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά σε όλα τα Slams που συμμετείχε από το περσινό US Open.

Στα ημιτελικά θα συνεχίσει την προσπάθειά του για υπεράσπιση, αντιμετωπίζοντας τον αμέσως προηγούμενο πρωταθλητή, του 2021, Daniil Medvedev. Αυτή θα είναι η 4η συνάντησή τους στο tour, με τον Ισπανό να προηγείται με 2-1 και να έχει κερδίσει μάλιστα 2 φορές τον Ρώσο φέτος, στον τελικό του Indian Wells και στα ημιτελικά του Wimbledon, χωρίς να έχει χάσει σετ! Η μόνη του ήττα, ήταν στο Wimbledon του 2021, όταν ήταν 18 χρονών και ένας εντελώς διαφορετικός παίκτης από τον σημερινό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots