Το Wimbledon καταργεί τη "middle Sunday"!

 
Το Wimbledon καταργεί τη "middle Sunday"!
© AELTC/Bob Martin
tn team Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 - 15:40

Δεν μας έχει συνηθίσει σε οποιουδήποτε τύπου αλλαγές το Wimbledon, όμως από το 2022 θα έρθει μια αρκετά μεγάλη αλλαγή, καθώς θα καταργηθεί η παραδοσιακή "αργία" της μεσαίας Κυριακής του τουρνουά.

Για πρώτη φορά προγραμματισμένα, δεν θα υπάρξει η αργία της "middle Sunday" στο Wimbledon το 2022, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το All England Club.

Το Wimbledon είναι το μοναδικό Grand Slam που συνεχίζει να έχει αργία στις μέρες μας, κάτι που φυσικά δεν είναι εφικτό να τηρείται κάθε χρόνο, αφού κάποιες φορές ο καιρός την 1η εβδομάδα του τουρνουά κράτησε πίσω το πρόγραμμα και ανάγκασε τους διοργανωτές να προσθέσουν αγώνες και τη μεσαία Κυριακή.

Μετά και την ανακοίνωση του ιστορικότερου ενεργού κλαμπ στον κόσμο ωστόσο, φαίνεται πως φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που θα τηρηθεί αυτή η παράδοση και από την επόμενη το Wimbledon θα είναι ένα τουρνουά 14 ημερών.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του κλαμπ, Ian Hewitt, μίλησε και για τη φετινή διοργάνωση, που αναμένεται να αρχίσει στις 28 Ιουνίου. Θα είναι το πρώτο Wimbledon που θα γίνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφού θυμίζουμε πως το περσινό είχε ακυρωθεί.

"Σκοπεύουμε να διοργανώσουμε το καλύτερο δυνατό Championships, μαζί με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Θα είναι σίγουρα διαφορετικό από το Wimbeldon, όπως το γνωρίζουμε", είπε ο Hewitt.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει παρουσιάσει πολύ καλά νούμερα τους τελευταίους μήνες με την πανδημία, απόρροια και του μαζικού εμβολιασμού, αφού μέχρι τις 25 Απριλίου είχαν εμβολιαστεί 33,75 εκατομμύρια κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου με μια δόση και 12,9 εκατομμύρια και με τις δυο δόσεις.

Το Wimbledon συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση και στοχεύει να έχει τουλάχιστον 25% πληρότητα στα γήπεδα του All England Club, κατά τη διάρκεια του φετινού Championships.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots