Στα προημιτελικά ο Στέφανος!

 
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas
tennisnews team Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 - 14:16

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση, απέκλεισε με εμφατική νίκη τον Γάλλο Evan Furness και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Wimbledon, για πρώτη φορά στην καριέρα του! Αυτό θα είναι το 3ο από τα 4 Grand Slams, στο οποίο ο Στέφανος καταφέρνει να αγωνιστεί σε προημιτελικό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε πολύ καλό τένις, ήταν ήρεμος και σοβαρός στις κρίσιμες στιγμές και επιβλήθηκε του Evan Furness με 6-3, 6-3, για να μπει χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα στους προημιτελικούς του Wimbledon στο μονό των αγοριών στα juniors.

O 17χρονος Έλληνας τενίστας, Νο. 1 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, έκανε από νωρίς το break και προηγήθηκε του Γάλλου με 3-1. Στο 6ο game έκανε πολλά συνεχόμενα λάθη και με love game ο Furness έκανε το break back, για να ισοφαρίσε σε 3-3. 

Αυτό δεν πτόησε τον Στέφανο, που αμέσως ανέκτησε το προβάδισμά του και με ένα πολύ καλό game έφτασε στο 4-3. Αργότερα κράτησε το σερβίς του και μετά από δεύτερο διαδοχικό break για τον Έλληνα παίκτη, το οποίο πιστοποίησε με ένα winner με το πανέμορφο backhand του, έφτασε στο 6-3.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 3-0 και έθεσε γερές βάσεις για την κατάκτηση αυτής της νίκης. Στο 6ο game απείλησε τον Furness για διπλό break, o τελευταίος όμως έσβησε break point και μετά από αρκετές ισοπαλίες κράτησε το σερβίς του, για να μειώσει σε 4-2.

Στο 7ο game ήρθε η σειρά του πρωταθλητή μας να περάσει δύσκολες στιγμές στο σερβίς του, μετά από δύο σβησμένα break points όμως κράτησε το σερβίς του και έφτασε στο 5-2. Στο 8ο game έχασε ένα match point, αλλά τελικά ολοκλήρωσε τη νίκη του στο δικό του σερβίς στο 9ο game, μετά από 63 μόλις λεπτά στο Court 17 του All England Club. 

Μόνο ένα λεπτό χρειάστηκε ο Στέφανος, για να κερδίσει το τελευταίο game του αγώνα του με τον Evan Furness και να προκριθεί στα προημιτελικά του Wimbledon!

O ελπιδοφόρος Έλληνας τενίστας πέτυχε 7 άσους σήμερα, ενώ τελείωσε τον αγώνα με 20 winners και 21 αβίαστα λάθη. Το πιο σημαντικό είναι πως έσβησε τα 6 από τα 8 break points που αντιμετώπισε (αναλυτικά τα στατιστικά και το live του αγώνα).

Με αυτή τη σπουδαία πρόκριση, ο Τσιτσιπάς μπήκε στην τελική 8άδα του μονού αγοριών στο Wimbledon. Αύριο θα αντιμετωπίσει είτε τον Ουζμπέκο Jurabek Karimov, είτε τον Ιάπωνα Yosuke Watanuki, για μια θέση στα ημιτελικά. Και οι δύο πιθανοί αντίπαλοι του Στέφανου είναι 18 ετών και πολύ δυνατοί παίκτες.

Ο Τσιτσιπάς έχει πλέον προκριθεί στα προημιτελικά, στα τρία από τα 4 Grand Slams του tour. Έχει παίξει δύο φορές στα προημιτελικά του Australian Open (2015, 2016) και φέτος είχε φτάσει μέχρι τους "8" και στο Roland Garros. Μόνο στo US Open δεν έχει παίξει ακόμα προημιτελικό, αφού πέρσι - στη μοναδική του παρουσία - είχε σταματήσει την προσπάθειά του στους "16" καλύτερους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots