Federer: "Στόχος η 2η εβδομάδα - μετά θα αποφασίσω για Τόκιο" (vid)

 
Roger Federer
Roger Federer AELTC/Florian Eisele
tn team Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 - 19:25

Ο Roger Federer ξεδίπλωσε τις σκέψεις του για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ δήλωσε πως νιώθει πολύ καλά ψυχολογικά ενόψει του Wimbledon και ο στόχος του είναι να μπει στη δεύτερη εβδομάδα για μια μεγάλη πορεία.

"Είναι κάτι που θα σκεφτώ μετά το Wimbledon. Ο στόχος μου είναι να παίξω σε όσα περισσότερα τουρνουά γίνεται, αλλά εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θα έχω και από το πως θα νιώθει το σώμα μου. Μακάρι να μπορούσα να σας πω περισσότερα. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν φαίνονται να είναι όπως παλιά. Στην ηλικία μου πρέπει να είμαι επιλεκτικός, δεν μπορώ να παίζω παντού", είπε ο Federer, στην πρώτη του συνέντευξη στο Wimbledon, σχετικά με την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην επιστροφή του στο γρασίδι ο Federer δεν τα πήγε όπως θα ήθελε, αφού έχασε στον 2ο γύρο του Χάλε από τον Felix Auger-Aliassime.  

"Σε ένα σημείο δεν ήμουν χαρούμενος με το πως ήμουν ψυχολογικά σ' αυτον τον αγώνα. Όταν ένιωσα καλύτερα, ήμουν ήδη πίσω με break στο 3ο σετ. Μπορεί να έχανα έτσι κι αλλιώς όμως, ο Felix είχε παίξει εκπληκτικά σ' αυτόν τον αγώνα."

Το να "χαθεί" από έναν αγώνα ψυχολογικά, είναι κάτι που δε θα ξανασυμβεί, σύμφωνα με τον ίδιο τον Roger, που δηλώνει πιο έτοιμος και ενθουσιασμένος.

"Το καλό είναι πως δεν θα συμβεί ξανά αυτό, γιατί νιώθω έτοιμος, ενθουσιασμένος και ψυχωμένος. Ξέρω πως μπορώ να τα πάω πολύ καλύτερα. Πήρα αρκετά θετικά τις τελευταίες εβδομάδες και βρίσκομαι εδώ στο Wimbledon, όπου έχω την ευκαιρία για κάτι καλό. Ξέρω πως αν πετύχω κάποιες νίκες, αν μπω στη δεύτερη εβδομάδα, θα γίνομαι όλο και δυνατότερος σε κάθε αγώνα. Πιστεύω πως είναι εφικτό να συμβεί."

Χθες, ο 39χρονος Ελβετός μοιράστηκε το γήπεδο με έναν παλιό του γνώριμο, τον Andy Murray, με τον οποίο έχει δώσει δυο μεγάλα παιχνίδια στο Wimbledon, τον τελικό του 2012 και τον ημιτελικό του 2015.

"Ήταν πολύ ωραίο που μοιράστηκα ξανά το court με τον Andy. Προσπαθούσαμε να θυμηθούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που προπονηθήκαμε μαζί. Εγώ έλεγα στο Australian Open κάπου το 2005, εκείνος έλεγε στη Ρώμη το 2006. Πάντως δεν το είχαμε κάνει εδώ και πολύ καιρό."

Ο Federer θα είναι στο Νο.6 του ταμπλό και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του την Τρίτη, παίζοντας απέναντι στον Adrian Mannarino, που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ήταν ημιφιναλίστ αυτή την εβδομάδα στη Μαγιόρκα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots