Τσιτσιπάς: "Η προσαρμογή στο γρασίδι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tn team Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 - 21:38

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στη δυσκολία της προσαρμογής στο γρασίδι μετά την ήττα του από τον Frances Tiafoe στο Wimbledon, είπε πως ο αντίπαλός του έπαιξε πολύ καλύτερα, ενώ μίλησε ακόμα για το ενδεχόμενο να παίξει σε ένα τουρνουά πριν το Τόκιο και τη μεγάλη πιθανότητα να συμμετέχει σε 3 διαφορετικά ταμπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

"Άρχισα να νιώθω καλύτερα το παιχνίδι μου στα μέσα του 3ου σετ. Ένιωθα καλύτερα τα χτυπήματά μου και το γήπεδο. Προφανώς δεν ήθελα να γίνει έτσι, να συμβεί αυτό σε ένα σημείο που είχα χάσει εντελώς τον έλεγχο. Πρέπει όμως να πω πως έπαιξε πολύ καλά. Δεν μπόρεσα να διατηρήσω την ένταση, ούτε να παρουσιάσω κάτι καλύτερο από εκείνον", είπε ο Στέφανος στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Tiafoe.

Είπε ακόμα πως πέρασε απ' το μυαλό του να αγωνιστεί σε ένα τουρνουά στο χορτάρι πριν πάει στο Wimbledon, κάτι που τελικά δεν έκανε.

"Σκέφτηκα να παίξω την εβδομάδα πριν το Wimbledon, είτε στη Μαγιόρκα είτε στο Ίστμπουρν. Θα είχε βοηθήσει σίγουρα ένα απ' αυτά τα τουρνουά να βρεθώ σε καλύτερη φόρμα και να είμαι πιο έτοιμος στο γρασίδι."

Σχετικά με το αν είχε Plan B, όπως χαρακτηριστικά είπε σε προηγούμενη συνέντευξή του, ανέφερε: "Είχα Plan B και θα μπορούσε να δουλέψει, αλλά ήταν αρκετά αργά. Ήμουν πίσω 0-2 σετ και ειδικά στο γρασίδι όλα γίνονται γρήγορα και κρίνεται σε μικρές λεπτομέρειες. Δεν είναι όπως το χώμα που μπορείς να βρεις έναν τρόπο. Θα ήθελα να άρχιζε το παιχνίδι από το 3ο σετ, αλλά είναι δικό μου λάθος που δεν μπόρεσα να βρω τι έπρεπε να κάνω νωρίτερα στον αγώνα."

Ο αρκετός χρόνος που χρειάστηκε για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, έπαιξε σίγουρα καθοριστικό ρόλο σήμερα, όπως υπογράμμισε και ο φιναλίστ του Roland Garros.

"Σίγουρα είχα και μέρες που ένιωθα περισσότερο να έχω κίνητρο από σήμερα, αυτός όμως δεν είναι λόγος για να μην παίξω καλά. Πιστεύω πως έχω ό,τι χρειάζεται για να παίξω καλά στο γρασίδι. Δεν είχα πολλούς αγώνες στο γρασίδι και κατά τη γνώμη μου η προσαρμογή από το χώμα στο γρασίδι είναι πολύ δύσκολη, αν όχι η μεγαλύτερη πρόκληση στο άθλημα. Απλά δεν μπόρεσα να προσαρμοστώ και να βρω τι πρέπει να κάνω αρκετά νωρίς στον αγώνα."

Για το λόγο που δεν είχε τόσο υψηλό κίνητρο σήμερα, είπε: "Οι συνθήκες είναι ίδιες για όλους τους παίκτες, αλλά το bubble με έχει κουράσει. Είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά να μένεις σε ένα bubble 2,5 εβδομάδες ή σχεδόν έναν μήνα και μετά από 2 εβδομάδες πρέπει να μπεις ξανά σε ένα νέο bubble και να κάνεις τα ίδια πράγματα. Δεν είναι εύκολο, είναι από μόνο του μια πρόκληση. Δεν θέλω όμως να δώσω υπερβολική έμφαση σ' αυτό. Έπαιξα έναν αγώνα σήμερα, είχα ευκαιρίες, ο αντίπαλός μου έπαιξε πολύ καλύτερα από μένα. Δεν ήταν αυτό που θα ήθελα, θα ήθελα να δω έναν διαφορετικό εαυτό μου στον επόμενο αγώνα. Είναι καλό που πάντα υπάρχει επόμενη φορά."

Στη συνέχεια, στη συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, ο Στέφανος είπε πως σκέφτεται να παίξει σε ένα τουρνουά πριν τους Ολυμπιακούς, ώστε να διεκδικήσει ένα νέο career high στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Υπάρχουν σκέψεις για ένα τουρνουά πριν τους Ολυμπιακούς, αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ακόμα, θα μιλήσω με την ομάδα μου πρώτα. Θέλω να δώσω ώθηση στον εαυτό μου γιατί αυτή τη στιγμή είμαι πολύ κοντά στον 3ο βαθμολογικά, οπότε όλη μου η προσοχή πηγαίνει εκεί."

Τέλος, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και την ανυπομονησία του για να παίξει στο Τόκιο, όπου εκτός από μονό και μεικτό, πιθανότατα θα συμμετέχει και στο διπλό, με τον αδερφό του, Πέτρο.

"Είμαι ενθουσιασμένους για τους Ολυμπιακούς, ελπίζω να παίξουμε καλό τένις. Νομίζω σήμερα αποφασίστηκε και το διπλό, με τα κριτήρια που μας είχαν δώσει μάλλον μπαίνουμε, αλλά δεν είμαι ακόμα 100% σίγουρος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots