Αρνήθηκε να χάσει ο μεγάλος Murray! (vid)

 
Andy Murray
Andy Murray © AELTC
tn team Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 - 0:34

O Andy Murray βρέθηκε πίσω με 1-2 σετ, αλλά έδωσε μια τεράστια μάχη και αρνήθηκε να χάσει, κερδίζοντας τελικά τον Oscar Otte και ξεσηκώνοντας χιλιάδες Βρετανούς στο Centre Court του Wimbledon.

Είχε στιγμές που θύμισε κάτι από τα παλιά ο Andy Murray, που αν δεν είναι στα καλύτερά του σωματικά, δείχνει σίγουρα να είναι στα καλύτερά του ψυχολογικά, απολαμβάνοντας το τένις που παίζει.

Σε έναν αγώνα που είχε εναλλαγές συναισθημάτων και χρειάστηκε να επιστρέψει από το 1-2 σετ, τελικά ο 2 φορές πρωταθλητής και κορυφαίος Βρετανός στην ιστορία της open era βρήκε τρόπο να φτάσει στη νίκη, με 6-4, 3-6, 4-6, 6-4, 6-2.

Καθοριστικό γεγονός για την έκβαση του αγώνα ήταν το κλείσιμο της οροφής, στο 2-2 του 4ου σετ. Έχοντας χάσει τα 2 προηγούμενα σετ, ο Murray δεν βρισκόταν σε καλό σημείο και φάνηκε να βοηθήθηκε από το μικρό διάλειμμα, αλλά και από τις συνθήκες indoor για το υπόλοιπο του αγώνα.

Ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων έκανε break με το που επέστρεψε στο court και προηγήθηκε με 5-2 στο 4ο σετ. Ο Otte μείωσε σε 5-4, αλλά κάνοντας αμέσως το break, o Murray κατάφερε να πάρει το σετ με 6-4 και να στείλει το ματς σε 5ο.

Εκεί εκμεταλλεύτηκε και το momentum, για να προηγηθεί με 3-0, φροντίζοντας στη συνέχεια να μη χάσει αυτό το προβάδισμα. Έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να παραμείνει μπροστά, καθώς το service game του στο 7ο game πέρασε από 3 ισοπαλίες, πριν καταφέρει να το υπερασπιστεί και να φτάσει στο 5-2. Δεν είχε περισσότερα ψυχικά αποθέματα ο Γερμανός, που υπέστη νέο break στο 8ο game, με το οποίο ο Murray "σφράγισε" μια νίκη που δε θα ξεχάσει εύκολα.

Θυμίζουμε πως αυτό είναι το πρώτο Wimbledon του Murray από το 2017 και κατάφερε να το κάνει το πρώτο του Grand Slam επίσης από εκείνη τη χρονιά, που πετυχαίνει δυο νίκες. Είχε αποκλειστεί στον 2ο γύρο του US Open το 2018 και το 2020, καθώς και στον 1ο γύρο του Australian Open και του Roland Garros, το 2019 και το 2020 αντίστοιχα.

Γενικά έχει περάσει 3 πολύ δύσκολες σεζόν ο Murray, που δεν τα παρατάει και ψάχνει ακόμα τρόπους να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο. Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Denis Shapovalov σε ένα πολύ μεγάλο τεστ πλέον, μετά και την άκοπη πρόκριση του Καναδού με walkover εις βάρος του Pablo Andujar.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots