Murray: "Μπορώ και καλύτερα"

 
Andy Murray
Andy Murray @AELTC/Edward Whitaker
tn team Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 - 12:54

Ο Andy Murray δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα από τον Denis Shapovalov, αλλά ξεκαθάρισε πως σκοπεύει να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και να περάσει ακόμα περισσότερο χρόνο στην προπόνηση, προκειμένου να γίνει καλύτερος.

"Υπάρχει ένα κομμάτι μου που νιώθει πως έχω δουλέψει υπερβολικά πολύ τους τελευταίους 3 μήνες και τελικά δεν κατάφερα να παίξω όπως ήθελα και περίμενα. Οπότε αναρωτιέται, αξίζει; Αξίζει όλη αυτή η προπόνηση και όλα όσα κάνεις στο γυμναστήριο, αν δεν βλέπεις βελτιώσεις στο παιχνίδι σου, αν δεν δίνεις περισσότερους αγώνες και δεν παίζεις σε πολλά τουρνουά;" είπε ο Murray μετά την ήττα του με 3-0 σετ από τον Denis Shapovalov στο Wimbledon.

Είναι μια ήττα αρκετά δυσκολοχώνευτη για κάποιον σαν τον Murray, που έδειξε μετά από καιρό έτοιμος για κάτι καλό σε ένα Grand Slam, με τις δυο νίκες που πέτυχε στο ξεκίνημα. Επίσης, η ήττα αυτή ήρθε στο Centre Court, όπου έχει ζήσει πολλές μεγάλες στιγμές, με αποκορύφωμα τα 2 Wimbledon που κέρδισε το 2013 και το 2016, καθώς και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

"Νιώθω πως μπορώ να παίξω καλύτερο τένις. Μπορώ να παίξω καλύτερο τένις και να διαχειριστώ καλύτερα τα παιχνίδια. Αλλά για να το κάνω αυτό, χρειάζομαι περισσότερο χρόνο στο γήπεδο και περισσότερο χρόνο στην προπόνηση, δεν είχα τίποτα από τα δυο τους τελευταίους μήνες", πρόσθεσε ο 34χρονος Βρετανός.

"Αυτή η εβδομάδα ήταν καλή για αρκετούς λόγους, αλλά ήταν και απογοητευτική. Έπαιξα δυο μεγάλους αγώνες και αυτό ήταν αξιοσημείωτο δεδομένων των όσων έκανα τους τελευταίους 6 μήνες. Το παιχνίδι μου δεν είναι ακόμα εκεί σωματικά, είναι δύσκολο για μένα. Αλλά είναι και πολυ απογοητευτικό, γιατί νιώθω πως έχω δουλέψει πολύ για να φτάσω μέχρι εδώ και προφανώς όταν χάνεις μ' αυτόν τον τρόπο είναι σκληρό."

Ο Murray φρόντισε να δώσει τα εύσημα και στον αντίπαλό του: "Δε θέλω να υποτιμήσω την εμφάνισή του. Έπαιξε πολύ, πολύ καλά. Αλλά αν είναι να κάνω τέτοια προσπάθεια, θέλω να κάνω καλύτερη εμφάνιση απ' ότι έκανα εδώ, παρόλο που είχα κάποιες πολύ καλές στιγμές.

Χρειάζομαι πολλούς αγώνες στη σειρά και χρόνο στην προπόνηση, αν θέλω να βελτιώσω το παιχνίδι μου, κάτι που προφανώς χρειάζεται να κάνω. Θα περάσω πολύ χρόνο στην προπόνηση και θα δουλέψω κάποια πράγματα. Δεν περίμενα ότι έπρεπε να κερδίσω τον Denis, είναι φανταστικός παίκτης. Αλλά περίμενα ότι μπορώ να πάω κάτι περισσότερο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots