O Shapovalov σταμάτησε τον Murray (vid)

 
Denis Shapovalov
Denis Shapovalov © AELTC
tn team Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 - 23:35

Παρά τον μεγάλο ενθουσιασμό και τη θέληση, ο Andy Murray δεν μπόρεσε να τα βάλει και με τον πολύ καλό Denis Shapovalov, που "άλωσε" το Centre Court με μια νίκη στα 3 σετ επί του Βρετανού.

Ο Shapovalov ήταν επιβλητικός και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον 2 φορές πρωταθλητή του Wimbledon, παίρνοντας τη νίκη με 6-4, 6-2, 6-2.

Και στα τρια σετ πήρε διαφορά με διπλό break o Καναδός. Στο 1ο σετ "ξέφυγε" με 5-1, με τον Murray να κυνηγάει μια επική ανατροπή στη συνέχεια και να μειώνει σε 5-4, έχοντας 3 break points για να φτάσει και στην ισοφάριση. Τελικά δεν τα κατάφερε και ο Shapovalov έμεινε όρθιος, για να κάνει το 6-4.

Στη συνέχεια ο Καναδός πήρε προβάδισμα με 4-0 στο 2ο σετ, το οποίο κέρδισε με 6-2, ενώ προβάδισμα με 4-0 πήρε και στο 3ο σετ, το οποίο έγινε με κλειστή την οροφή εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 2 ώρες και 17 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση των δυο παικτών, με τον Shapovalov να παίρνει χάρη στη νίκη αυτή την πρώτη του πρόκριση για την τελική 16άδα του Wimbledon. Γενικά, μόνο άλλες 2 φορές έχει βρεθεί στους "16" ενός Grand Slam o Καναδός, και τις δυο στο US Open, το 2017 και το 2020 (προημιτελικά, καλύτερη πορεία).

Ο Murray μπορεί σήμερα να μην κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα, αλλά συνολικά είχε το καλύτερό του Grand Slam μετά από 4 χρόνια, από το Wimbledon του 2017, όταν είχε φτάσει στα προημιτελικά. Και ο παράγοντας κόπωση έπαιξε σημαντικό ρόλο για τον 34χρονο Βρετανό, που έπαιξε 4 σετ στον 1ο γύρο με τον Nikoloz Basilashvili και 5 σετ στον 2ο γύρο με τον Oscar Otte.

Στον 4ο γύρο του Wimbledon, τη Δευτέρα, ο Shapovalov θα αντιμετωπίσει το Νο.8 του ταμπλό, Roberto Bautista Agut, που νωρίτερα επιβλήθηκε του Dominik Koepfer με 7-5, 6-1, 7-6 (4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots