Σταμάτησε την Krejcikova η Barty (vid)

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © AELTC
tn team Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 - 16:56

H Ashleigh Barty έβαλε τέλος σε ένα σερί 15 διαδοχικών νικών της πρωταθλήτριας του Roland Garros, Barbora Krejcikova, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Wimbledon για 1η φορά στην καριέρα της.

Όλο και πιο κοντά στο 2ο Grand Slam της καριέρας της βρίσκεται η Ashleigh Barty, η οποία ξεπέρασε και το διόλου εύκολο εμπόδιο της Barbora Krejcikova με 7-5, 6-3, για να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα της στις "8" καλύτερες του Wimbledon.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, χρειάστηκε να επιστρέψει από το 2-4 στο 1ο σετ, αλλά και να σώσει ένα break point στο 2-4, 30-40. Κράτησε τη διαφορά στο ένα break, αργότερα ισοφάρισε και μάλιστα είχε set point για το 6-4 στο 10ο game, για να κάνει δηλαδή 2ο διαδοχικό break. H Krejcikova ισοφάρισε σε 5-5, αλλά το 2ο break έγινε για την Αυστραλή στο 12ο game, για να πάρει το σετ με 7-5.

Και το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με χαμένες ευκαιρίες για break εκατέρωθεν στα πρώτα games. Τελικά η Barty έκανε το break για το 4-2, αλλά η Krejcikova απάντησε και μείωσε σε 4-3. Με νέο break η Αυστραλή ανέκτησε ξανά το πάνω χέρι στο 5-3 και στη συνέχεια έσβησε ένα break point, για να κρατήσει το σερβίς της και να "κλειδώσει" τη νίκη στο 9ο game.

Αυτός θα είναι ο 5ος προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση για την Barty, που έχει κατακτήσει το Roland Garros το 2019, ενώ ήταν 3 συνεχόμενες χρονιές στα προημιτελικά του Australian Open, φτάνοντας ως τα ημιτελικά το 2020 και ως τα προημιτελικά το 2019 και το 2021.

Για την Krejcikova, αυτή ήταν η πρώτη ήττα στους 2 τελευταίους μήνες και μετά από 15 διαδοχικές επιτυχίες. Σε Grand Slams μετρούσε 10 σερί νίκες η Τσέχα, αφού προερχόταν από την κατάκτηση του Roland Garros.

H Barty θα περιμένει την αναμέτρηση της Ajla Tomljanovic με τη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, τη 18χρονη Emma Raducanu, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots