Νίκη έπος για τον Khachanov

 
Karen Khachanov
Karen Khachanov © AELTC
tn team Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 - 18:00

Μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη, ο Karen Khachanov κατάφερε να κερδίσει τον Sebastian Korda με 10-8 στο 5ο σετ και να του χαλάσει τα γενέθλια, για να μπει για 1η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Wimbledon. Ευκολότερο απόγευμα είχε ο Denis Shapovalov.

Μετά από 4 ώρες μιας πολύ μεγάλης μονομαχίας, ο Karen Khachanov κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Sebastian Korda με 3-6, 6-4, 6-3, 5-7, 10-8 και να προκριθεί στον πρώτο του προημιτελικό στο Wimbledon και 2ο σε ένα Grand Slam, μετά το Roland Garros του 2019.

Σήμερα ο Korda έγινε 21 ετών και σίγουρα θα ήθελε να συνδυάσει με τη σπουδαιότερη πρόκριση της καριέρας του τα γενέθλιά του, όμως ο Khachanov είχε διαφορετικά σχέδια.

Ο 25χρονος Ρώσος τελείωσε τον αγώνα με 19 άσους, έφτασε συνολικά τους 45 winners, ενώ έκανε και 43 αβίαστα λάθη. Φανταστικό παιχνίδι έκανε και ο Korda, ο οποίος είχε 56 winners και 51 αβίαστα λάθη, ενώ συνολικά κέρδισε μόλις 8 πόντους λιγότερους από τον αντίπαλό του, 161 έναντι 169.

Στα πρώτα 3 σετ ένα break ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά, όμως στο 4ο σετ αυτό άλλαξε, με τον Khachanov να προηγείται με 2-1 σετ και με break στο 1ο game. O Korda ωστόσο ισοφάρισε σε 1-1 κάνοντας αμέσως το break back και τελικά στο 12o game έκανε ένα ακόμα break, για να στείλει το ματς σε 5ο σετ.

Εκεί ήταν η σειρά του Ρώσου να επιστρέψει από break πίσω και μάλιστα δυο φορές, αφού πρώτα υπέστη break στο 2ο game για το 0-2 και μετά την προσωρινή απάντηση (1-2) δέχτηκε ξανά break και έμεινε πίσω με 1-3.

Στη συνέχεια έγινε ένα πολύ αλλόκοτο παιχνίδι με τους δυο παίκτες να κάνουν ευκολότερα break απ' ότι κρατήματα σερβίς! Ο Khachanov με 2 απανωτά break βρέθηκε μπροστά με 4-3, αλλά ο Korda ισοφάρισε. Άλλες 3 φορές έγινε αυτό, με τον Ρώσο να προηγείται με 5-4, 6-5 και 7-6 και να μην μπορεί να κλείσει τη νίκη στο σερβίς του, με τον Αμερικανό να ισοφαρίζει σε 5-5, 6-6 και 7-7 αντίστοιχα.

Τελικά το καθοριστικό break, που ήταν το 13ο γι' αυτό το 5ο σετ (!), 7ο για τον Khachanov (6 είχε ο Korda), το έκανε ο Ρώσος στο 17ο game, όταν πέρασε ξανά μπροστά με 9-8 και αυτή τη φορά "σφράγισε" τη νίκη στο σερβίς του, με ένα love service game.

Στον πρώτο του προημιτελικό στο Wimbledon, o Khachanov θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν παίκτη που θα παίξει για 1η φορά στα προημιτελικά του λονδρέζικου Slam και για 2η σε έναν Slam προημιτελικό. Επίσης, κανείς από τους 2 δεν έχει προκριθεί στο παρελθόν σε Grand Slam ημιτελικό.

Ο λόγος για τον Denis Shapovalov, που είχε σαφώς ευκολότερη μέρα από τον Khachanov, κερδίζοντας τον Roberto Bautista Agut με 6-1, 6-3, 7-5.

Ο νεαρός Καναδός έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι, κατάφερε να σώσει τα 10 από τα 12 break points που αντιμετώπισε και να "σπάσει" 7 φορές το σερβίς του Ισπανού, για να πάρει τη 2η συνεχόμενη straight sets νίκη του, μετά από εκείνη που πέτυχε επί του Andy Murray στον 3ο γύρο (6-4, 6-2, 6-2).

Θυμίζουμε πως στον 1ο γύρο είχε χρειαστεί 5 σετ για να κερδίσει τον Philipp Kohlschreiber, αλλά έκτοτε έπαιξε μόνο 6 σετ, αφού στον 2ο γύρο πέρασε με walkover τον Pablo Andujar.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots