Επέστρεψε στους μεγάλους προημιτελικούς η Kerber (vid)

 
Angelique Kerber
Angelique Kerber © AELTC
tn team Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 - 20:18

Η Angelique Kerber έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι, έβγαλε εκτός την Coco Gauff και προκρίθηκε στον πρώτο της Grand Slam προημιτελικό στα τελευταία 3 χρόνια!

Από την τελευταία φορά που συμμετείχε σε έναν Grand Slam προημιτελικό η Angelique Kerber πέρασαν 3 χρόνια και τότε ήταν που είχε κατακτήσει και τον 3ο Grand Slam τίτλο της, στο Wimbledon το 2018.

Έκτοτε η 33χρονη Γερμανίδα έχει ηττηθεί 3 φορές σε 4ο γύρο, μια σε 2ο και όλες τις υπόλοιπες (5) έχασε από τον 1ο γύρο ενός Grand Slam! Στο φετινό Wimbledon όμως δείχνει ικανή να επιστρέψει στις μεγάλες επιτυχίες και σήμερα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, στη νίκη της με 6-4, 6-4 επί της Coco Gauff.

Το παιχνίδι είχε 5 breaks στα πρώτα 5 games του, με την Kerber να κάνει τα 3 από αυτά και να είναι μπροστά με 3-2. Στη συνέχεια η Γερμανίδα έγινε η πρώτη παίκτρια που κράτησε το σερβίς της στο ματς και πέρασε μπροστά με 4-2, ενώ έμεινε μπροστά έως το τέλος του σετ και το κέρδισε με 6-4.

Διαφορτικό ήταν το 2ο σετ, με την Kerber να κάνει ένα break στο 3ο game (2-1) και αυτό να είναι αρκετό για να της χαρίσει την πρόκριση, αφού υπερασπίστηκε το σερβίς της σε όλο το σετ. Στο 8ο game είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της η 17χρονη Αμερικανίδα, όμως η Kebrer επέστρεψε από το 15-40 και έκανε το 5-3. Αργότερα ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της με love service game και πανηγύρισε μια πρόκριση βγαλμένη απ' τις καλύτερες εποχές της.

Η Kerber θα έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πλησιάσει ακόμα πιο πολύ στον τίτλο αύριο, καθώς θα αντιμετωπίσει την Karolina Muchova, για μια θέση στα ημιτελικά. Αν και ημιφιναλίστ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Australian Open, η Muchova είναι σαφώς πιο άπειρη από τέτοιες παραστάσεις.

Κατάφερε πάντως η 24χρονη Τσέχα να προκριθεί στον 2ο προημιτελικό της σε Grand Slam για φέτος, χάρη στο πολύ καλό παιχνίδι που έκανε απέναντι στην Paula Badosa και τη νίκη που πήρε με 7-6 (6), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots