Στην 4άδα Sabalenka και Pliskova (vids)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © AELTC
tn team Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 - 18:06

H Aryna Sabalenka και η Karolina Pliskova πήραν τα δυο πρώτα εισιτήρια για την ημιτελική φάση του Wimbledon.

Η Sabalenka έκανε ακόμα έναν φανταστικό αγώνα και σταμάτησε την εντυπωσιακή πορεία της Ons Jabeur, κερδίζοντάς την με 6-4, 6-3 σε 73 μόλις λεπτά.

Η 23χρονη Λευκορωσίδα, η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 27 winners και 20 αβίαστα λάθη. Επίσης κατάφερε να σβήσει τα 6 από τα 7 break points που αντιμετώπισε.

Και η Jabeur έπαιξε καλά, είχε απολογισμό 22 winners και 11 αβίαστα λάθη και έσβησε τα 7 από τα 10 break points που αντιμετώπισε, όμως η Sabalenka είχε το κάτι παραπάνω και στα 2 σετ, που την οδήγησε σ' αυτή την "καθαρή" νίκη.

Η Sabalenka έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά και με πρόκριση στον τελικό θα εξασφαλίσει και το Νο.2. Έχει μια πιθανότητα να γίνει και Νο.1 στο Λονδίνο, αλλά θα πρέπει εκτός από το να αναδειχθεί πρωταθλήτρια, να χάσει και η Ashleigh Barty στον αγώνα της με την Ajla Tomljanovic σήμερα.

Στα ημιτελικά της Πέμπτης, η Sabalenka θα αντιμετωπίσει την Karolina Pliskova, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τη Viktorija Golubic με 6-2, 6-2, σε 81 λεπτά.

Ήταν ένας αγώνας στον οποίο η Pliskova είχε 28 winners και 19 αβίαστα λάθη χωρίς να χάσει καμιά φορά το σερβίς της, ενώ η Golubic είχε 10 winners και 16 αβίαστα λάθη, χάνοντας το σερβίς της 2 φορές σε κάθε σετ.

Για 1η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στα προημιτελικά του Wimbledon η Pliskova, με το βρετανικό να είναι παραδόξως το μοναδικό Grand Slam στο οποίο δεν είχε καμία τόσο μεγάλη πορεία στο παρελθόν. Η 29χρονη Τσέχα θα βρεθεί συνολικά στην 8άδα ενός Grand Slam για 8η φορά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots