Federer: "Δεν ξέρω αν θα επιστρέψω στο Wimbledon"

 
Roger Federer
Roger Federer © AELTC/Ben Solomon
tn team Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 - 23:12

Ο Roger Federer δε γνωρίζει αν θα επιστρέψει για το Wimbledon το 2022, ούτε αν θα πάει στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Δεν ξέρω. Αλήθεια δεν ξέρω", απάντησε ο Federer στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του από τον Hubert Hurkacz, στην ερώτηση για το αν αυτό ήταν το τελευταίο του Wimbledon.

"Πρέπει να αναδιοργανωθώ", συνέχισε ο Ελβετός. "Ο στόχος μου τον τελευταίο χρόνο ήταν να προσπαθήσω να παίξω σε ακόμα ένα Wimbledon. Ο αρχικός στόχος, όπως γνωρίζετε, ήταν να αγωνιστώ στο περσινό Wimbledon. Αυτό δε γινόταν να συμβεί, ήρθε και η πανδημία. Κατάφερα να το κάνω φέτος και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Θα κάτσουμε και θα το συζητήσουμε, γιατί προφανώς το Wimbledon τελείωσε για μένα. Θα μιλήσουμε από απόψε γι' αυτό, αλλά και τις επόμενες μέρες. Μετά θα δούμε τι θα κάνουμε. Αυτό που χρειάζομαι είναι να βελτιώσω την αγωνιστική μου φόρμα, για να μπορώ να είμαι πιο ανταγωνιστικός."

Γενικά επικρατεί μια αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή για τον Federer, που προφανώς θέλει να συζητήσει με την ομάδα του και να πάρει τις καλύτερες γι' αυτόν αποφάσεις. Ως εκ τούτου, δε γνωρίζει ούτε αν θα παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο τέλος του μήνα.

"Θα κάτσω τις επόμενες μέρες να το σκεφτώ. Συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι, είχα πει πως θα ξέρω μόλις ολοκληρώσω το Wimbledon. Το Wimbledon τελείωσε για μένα τώρα, αλλά ακόμα δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση για το τι θα κάνω στη συνέχεια."

Πάντως, από τα υπόλοιπα λόγια του στη συνέντευξη, βγαίνει το συμπέρασμα πως έχει σκοπό να συνεχίσει να δουλεύει, δείχνοντας προθυμία να παίξει καλύτερα στο μέλλον, κάτι που όμως δεν είναι πλέον καθόλου απλό, ένα μήνα πριν τα 40ά του γενέθλια.

"Πρέπει σίγουρα να γίνω καλύτερος παίκτης, για να μπορέσω να ανταγωνιστώ ξανά το κορυφαίο επίπεδο. Το ήξερα πως θα έρθει αυτό, υπάρχουν παίκτες που παίζουν καλύτερα, όπως ο Hurkacz εδώ ή ο Felix στο Χάλε, για να στο θυμίσουν. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο όταν έχει να κάνει με σωματική πρόκληση.

Είναι ξεκάθαρο πως πολλά πράγματα λείπουν από το παιχνίδι μου, που πριν 10, 15, 20 χρόνια ήταν πολύ απλά, ήταν φυσικό να τα κάνω. Πλέον όλα αυτά δεν βγαίνουν φυσικά. Πρέπει πάντα να κάνω επιπλέον προσπάθεια στο πνευματικό μέρος και να θυμίζω στον εαυτό μου να κάνει πράγματα. Έχω πολλές εμπνεύσεις μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν μπορώ να κάνω πάντα αυτό που θέλω. Αυτό κάποιες φορές μπορεί να γίνει ζόρικο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots