Ξανά σε GS τελικό η Pliskova! (vid)

 
Karolina Pliskova
Karolina Pliskova © AELTC
tn team Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 - 19:27

5 χρόνια μετά το US Open του 2016, η Karolina Pliskova θα έχει μια νέα ευκαιρία για να διεκδικήσει τον πρώτο της Grand Slam τίτλο.

Ούσα τρομερή από τη γραμμή του σερβίς για όλο σχεδόν το παιχνίδι, η Karolina Pliskova πήρε μια τεράστια νίκη και μάλιστα με ανατροπή απέναντι στη No.2 του ταμπλό και φαβορί της αναμέτρησης, Aryna Sabalenka, με 5-7, 6-4, 6-4, στον δεύτερο ημιτελικό του Wimbledon.

Η 29χρονη Τσέχα, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.13 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε μ' αυτόν τον τρόπο το δεύτερο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, όπου θα αντιμετωπίσει την κορυφαία παίκτρια του κόσμου για τα δυο τελευταία χρόνια, Ashleigh Barty.

Η Pliskova ήταν φανταστική από τη γραμμή του σερβίς και είχε 14 άσους, 32 winners με μόνο 17 αβίαστα λάθη. Πολύ καλή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα από το σερβίς ήταν και η Sabalenka, που έφτασε τους 18 άσους και τους 38 winners, με 20 αβίαστα λάθη.

Και στο 1ο σετ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο court η Pliskova, η οποία έχασε μόνο 5 πόντους από τη γραμμή του σερβίς στα πρώτα 5 service games της. Αντίθετα, η Sabalenka είχε χρειαστεί να σβήσει από 2 break points σε 5ο και 7ο game, ενώ στο 11ο game επέστρεψε από το 0-40 και έσωσε ακόμα 4 break points!

Κανένα break δεν έγινε στα πρώτα 11 games και μάλιστα η Sabalenka είχε το προβάδισμα με 6-5, έχοντας σώσει 8/8 break points της Τσέχας. Την υποχρέωσε να σερβίρει για την παραμονή της στο σετ και εκεί η Pliskova έκανε το μοναδικό κακό service game της σε ολόκληρο τον ημιτελικό, καθώς βρέθηκε για πρώτη και μοναδική φορά αντιμέτωπη με break point και έκανε διπλό λάθος.

Το κρεσέντο όμως της άλλοτε Νο.1 παίκτριας στην κατάταξης από τη γραμμή του σερβίς συνεχίστηκε. Δεν απειλήθηκε με break point στα δυο επόμενα σετ και "έσπασε" από μια φορά στο καθένα το σερβίς της Sabalenka, στο 5ο game του 2ου σετ (3-2) και στο 1ο game του 3ου σετ (1-0).

Δεν ένιωσε καμία πίεση, ούτε όταν πλησίασε στη γραμμή του τερματισμού η Τσέχα, η οποία έχασε 6 πόντους πίσω από το σερβίς της στο 2ο σετ (20/26) και 5 στο 3ο (20/25). Συνολικά στον αγώνα, κέρδισε το 78% των πόντων της στα πρώτα σερβίς (42/54) και το 69% στα δεύτερα (20/29)!

Για 1η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon η Pliskova, όπως για πρώτη φορά αγωνίστηκε αυτή την εβδομάδα και σε ημιτελικό, αλλά και σε προημιτελικό στο All England Club.

Συνολικά θα είναι ο 2ος τελικός σε Grand Slam για την Τσέχα, όπως 2ος θα είναι και για την Barty, με τη διαφορά ότι είχε κερδίσει τον 1ο, στο Roland Garros το 2019. Η Pliskova είχε χάσει στον τελικό του US Open το 2016 από την Angelique Kerber και θα διεκδικήσει το 1ο της Grand Slam το Σάββατο.

Η Pliskova έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο.7 του κόσμου για την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή θα κερδίσει τουλάχιστον 6 θέσεις. Αν κερδίσει τον τίτλο, μπορεί και να επιστρέψει στο Νο.4, κερδίζοντας 9 θέσεις.

Παρά την ήττα σήμερα, η πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon ήταν η καλύτερη σε ένα major για τη Sabalenka, που θα κερδίσει μια θέση τη Δευτέρα και θα βρεθεί για 1η φορά στο Νο.3 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots