H ώρα του Djokovic

 
H ώρα του Djokovic
© AELTC
tennisnews team Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 - 9:47

O Novak Djokovic θα διεκδικήσει σήμερα τον 20ό Grand Slam τίτλο της καριέρας του, καθώς και να γίνει ο πρώτος τενίστας εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, που θα έχει κερδίσει τα πρώτα 3 Grand Slams σε μια σεζόν.

Ο τελικός του μονού ανδρών του Wimbledon ανάμεσα στον Novak Djokovic και στον Matteo Berrettini, θα αρχίσει στις 16:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας την Κυριακή και θα μεταδοθεί από το Nova Sports 1HD.

Πρόκειται για τον 30ό τελικό σε Grand Slam του Djokovic (2ο καλύτερο ρεκόρ μετά τους 31 του Roger Federer), που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να τον κερδίσει και αυτόν. Κάτι που αν επιβεβαιώσει, θα ισοφαρίσει το μεγάλο ρεκόρ των 20 κερδισμένων Grand Slams των Federer και Rafael Nadal, ενώ θα γίνει και ο πρώτος παίκτης από το 1969 που θα έχει κερδίσει τα 3 πρώτα Grand Slams σε μια χρονιά. Τότε το είχε κάνει ο Rod Laver, που έχει κάνει και το μοναδικό "Grand Slam" στην ιστορία της open era.

Ο Djokovic, ο οποίος φέτος μετράει 20 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις Grand Slams, διεκδικεί τόσο το "Grand Slam", όσο και τον "golden Slam", να κερδίσει δηλαδή όλα τα Slams και το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην ίδια χρονιά, κάτι που κανείς άλλος παίκτης δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν. Στις γυναίκες το έχει κάνει μόνο η Steffi Graf, το 1988.

Στο Wimbledon ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου μετράει 20 διαδοχικές νίκες και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του (3ο συνεχόμενο), μετά από το 2011, το 2014, το 2015, το 2018 και το 2019. Επίσης θα διεκδικήσει τον 85ο τίτλο συνολικά στην καριέρα του, στον 121ο τελικό του (84-36).

Όλα τα προγνωστικά δείχνουν Djokovic, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα υποτιμήσει ούτε λεπτό τον αντίπαλό του, Matteo Berrettini, που έκανε ένα σπουδαίο τουρνουά για να φτάσει μέχρι εδώ.

Ο Berrettini έχει ένα σερί 11 διαδοχικών νικών στο γρασίδι, καθώς κατέκτησε το Queen's Championships πριν από το Wimbledon και κατάφερε να γίνει ο πρώτος Ιταλός στη συνολική ιστορία του Wimbledon, που προκρίθηκε στον τελικό.

Αυτός θα είναι συνολικά ο 1ος Grand Slam τελικός για τον 25χρονο Ιταλό και ο 8ος συνολικά στην καριέρα του, ενώ θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του (5-2 σε τελικούς), 3ο στη φετινή χρονιά μετά από το 250άρι του Βελιγραδίου και το 500άρι του Queen's.

Όσον αφορά την προϊστορία των δυο παικτών, αυτή θα είναι η 3η τους συνάντηση, με τον Djokovic να έχει κερδίσει και τις δυο προηγούμενες. Η πρώτη ήταν στο ATP Finals το 2019 στο Λονδίνο, με τον Σέρβο να παίρνει εύκολα τη νίκη με 6-2, 6-1, ενώ η δεύτερη ήταν πολύ πρόσφατα στα προημιτελικά του Roland Garros, όπου ο Djokovic είχε επικρατήσει με 3-1 σετ.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (11/07):

Centre Court:
16:00 Novak Djokovic [1] v. Matteo Berrettini [7] Nova Sports 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots