Οι παίκτες ζητούν δικαιοσύνη από το Wimbledon

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 - 11:13

Δικαιοσύνη ζητούν οι παίκτες της ΑΤΡ για τους Ρώσους και Λευκορώσους συναθλητές τους που θα αποκλειστούν αυτό το καλοκαίρι από το Wimbledon και τα υπόλοιπα βρετανικά τουρνουά, με πιθανό το σενάριο να μην μοιραστούν βαθμοί από αυτά τα τουρνουά φέτος.

Όπως ήταν επόμενο, η σκληρή στάση της LTA και του Wimbledon να αποκλείσουν απ' όλα τα βρετανικά τουρνουά Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times, ανώτεροι αξιωματούχοι του βρετανικού Grand Slam βρίσκονται σε επαφή με την ΑΤΡ και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα των Times, οι παίκτες του tour δείχνουν αλληλεγγύη στους συναδέλφους τους από τις χώρες που έχουν αποκλειστεί και ζητούν να μην υπολογιστούν αυτή τη χρονιά οι βαθμοί του Wimbledon, γιατί θα είναι πολύ άδικο για τους παίκτες που δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος.

Ως ένα από τα 4 Grand Slams, το Wimbledon είναι ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά της χρονιάς στην παγκόσμια κατάταξη, με τον νικητή και τη νικήτρια να κερδίζουν έκαστος από 2.000 βαθμούς.

"Είναι άδικο για τους Ρώσους συναδέλφους μου. Δεν είναι δικό τους λάθος αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τον πόλεμο. Λυπάμαι γι' αυτούς. Εύχομαι να μην ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά στο τέλος της ημέρας ξέρουμε ότι αυτή είναι η απόφαση", είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Rafael Nadal.

Την εναντίωσή του στην απόφαση έχει εκφράσει και ο Novak Djokovic: "Είμαι ο πρώτος που θα καταδικάσει τον πόλεμο. Ως παιδί του πολέμου, ξέρω τι συναισθηματικό τραύμα σου αφήνει ένας πόλεμος. Δεν μπορώ όμως να στηρίξω την απόφαση του Wimbledon. Δεν φταίνε οι αθλητές. Όταν η πολιτική παρεμβαίνει στον αθλητισμό, συνήθως τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots