Wimbledon: Νο.4 στο ταμπλό ο Τσιτσιπάς, Νο.5 η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 - 11:52

Ανακοινώθηκαν τα seedings για τα ταμπλό του Wimbledon, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να βρίσκεται στο Νο.4, τους Novak Djokovic και Rafael Nadal στο Νο.1 και στο Νο.2 αντίστοιχα, ενώ η Μαρία Σάκκαρη είναι στο Νο.5 του ταμπλό των γυναικών. Δείτε αναλυτικά.

Το Wimbledon θα είναι το πρώτο Grand Slam εδώ και αρκετό καιρό στο οποίο ο Novak Djokovic δεν θα είναι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως ο αποκλεισμός του Daniil Medvedev εξαιτίας του ρωσικού του διαβατηρίου και ο τραυματισμός του Alexander Zverev, θα φέρει τον Σέρβο στο Νο.1 του ταμπλό για μια ακόμα φορά.

Στο Νο.2 του ταμπλό, εφόσον βεβαίως επιβεβαιώσει και την παρουσία του, θα είναι ο Rafael Nadal, στο Νο.3 ο Νορβηγός Casper Ruud και στο Νο.4 ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Οι Carlos Alcaraz, Felix Auger-Aliassime, Hubert Hurkacz και Matteo Berrettini συμπληρώνουν την πρώτη 8άδα του ταμπλό.

Εκτός των πρώτων 32 έμεινε οριακά ο Νικ Κύργιος, που θα είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο επικίνδυνος unseeded παίκτες στο ταμπλό και μπορεί να κληρωθεί με τον οποιονδήποτε από τον 1ο γύρο - ακόμα και με τον Novak Djokovic. Το ίδιο ισχύει και για τον 2 φορές πρωταθλητή στο Wimbledon, Andy Murray.

Στις γυναίκες, η Iga Swiatek θα είναι βεβαίως στο Νο.1 του ταμπλό, η Anett Kontaveit στο Νο.2, η Ons Jabeur στο Νο.3 και η Paula Badosa στο Νο.4.

Στο Νο.5 θα βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη, με τις Karolina Pliskova, Danielle Collins και Jessica Pegula να συμπληρώνουν την πρώτη 8άδα.

Μια unseeded παίκτρια που αναμφίβολα καμία δεν θα θέλει καμιά να συναντήσει, είναι η Serena Williams, η οποία αναμένεται να αγωνιστεί στο τουρνουά και παρά το γεγονός πως είναι πλέον 40 ετών και απουσιάζει από τα γήπεδα για 1 χρόνο, δεν παύει να αποτελεί φόβητρο.

Η κλήρωση για τα δυο μεγάλα ταμπλό, τα μονά ανδρών και γυναικών, αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), ενώ το τουρνουά θα αρχίσει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots