Wimbledon: Εκτός κυρίως ταμπλό η Παπαμιχαήλ

 
Wimbledon: Εκτός κυρίως ταμπλό η Παπαμιχαήλ
tn team Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 - 20:14

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ γνώρισε την ήττα σήμερα από τη Σέρβα Natalija Stevanovic κι έτσι ολοκλήρωσε την πορεία της στον 2ο γύρο των προκριματικών του Wimbledon.

Η Παπαμιχαήλ έκανε και σήμερα μια καλή προσπάθεια, δεν απέφυγε όμως την ήττα από τη Stevanovic με 6-2, 6-4, για να ολοκληρώσει την πορεία της στο Wimbledon.

Η 29χρονη Ελληνίδα, Νο.22 στο ταμπλό και Νο.147 στην παγκόσμια κατάταξη, θυμίζουμε πως κατάφερε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή χθες, για να κερδίσει την Eva Lys με 3-6, 6-3, 6-2, στην πρώτη της επίσημη αναμέτρηση στο γρασίδι μετά από 6 χρόνια!

Σήμερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με την 27χρονη Σέρβα να είναι σε γενικές γραμμές καλύτερη και να έχει την ουσία στα πιο κομβικά σημεία. Στο 1ο σετ για παράδειγμα, κατάφερε να σώσει 2 break points και να κρατήσει το σερβίς της μετά από 7 ισοπαλίες, για να αποφύγει το break και να περάσει μπροστά με 2-1. Στη συνέχεια έκανε 2 απανωτά break και κέρδισε τα 4 τελευταία games του σετ, κατακτώντας το με 6-2.

Στο 2ο σετ η Σέρβα προηγήθηκε με 4-1 και η Παπαμιχαήλ δεν σταμάτησε να παλεύει, προσπαθώντας να κάνει μια ηρωική επιστροφή στο παιχνίδι. Αφού έσβησε 4 break points για το 3-5, η Ελληνίδα κατάφερε μέχρι και να ισοφαρίσει σε 4-4, αλλά η Stevanovic αντέδρασε πολύ καλά, κρατώντας το σερβίς της για το 5-4 και κάνοντας και το break, με το οποίο "κλείδωσε" τη νίκη σε 94 λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση ήταν μια καλή εβδομάδα για την Παπαμιχαήλ, που δεν είχε δώσει αγώνες στο γρασίδι πριν πάει στο Λονδίνο και αγωνιστεί στο Roehampton, όπου φιλοξενούνται οι προκριματικοί αγώνες του Wimbledon.

Στον 3ο προκριματικό γύρο προκρίθηκε νωρίτερα σήμερα η Ελληνοαυστραλή Jaimee Fourlis, η οποία κέρδισε τη Nadia Podoroska με 6-4, 7-6 (5) και θα διεκδικήσει αύριο, στις 14:30 ώρα Ελλάδας, την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό, απέναντι στη Γαλλίδα Jessika Ponchet.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots