Κύργιος: "Έχω κάνει Top 10 παίκτες να μοιάζουν με παίκτες της σειράς" (vid)

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © AELTC
tn team Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 - 18:25

Ο Νικ Κύργιος είπε πως αισθάνεται καλά με την προετοιμασία που έκανε φέτος στο γρασίδι, δηλώνει ενθουσιασμένος που θα παίξει στο Wimbledon και θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα στο βρετανικό Grand Slam. 

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Παίζω πολύ καλό τένις στο γρασίδι και νιώθω καλά προετοιμασμένος πνευματικά. Όταν ήμουν νεότερος, δεν πίστευα πως θα έπαιζα σε περισσότερα από 30 Grand Slam τουρνουά. Τώρα όμως είμαι περήφανος που επέστρεψα. Υπάρχει μια ξεχωριστή ενέργεια εδώ", είπε ο Κύργιος στην συνέντευξη Τύπου του στο Wimbledon που ήταν σήμερα.

Για την προετοιμασία του στη σεζόν του γρασιδιού: "Έπαιξα αρκετό τένις και πιστεύω δεν το περίμεναν πολλοί. Είμαι χαρούμενος με το επίπεδό που έδειξα, είχα την καλύτερη προετοιμασία εδώ και αρκετά χρόνια στο γρασίδι. Στη Μαγιόρκα έπρεπε να αποσυρθώ γιατί ένιωσα αρκετή κούραση. Αυτές τις εβδομάδες δεν θα δοθούν βαθμοί, αλλά θέλω να βγω εκεί έξω και να τραβήξω την προσοχή."

Για το μεγάλο διάλειμμα 2 μηνών που έκανε πριν τη σεζόν του γρασιδιού: "Έτσι είμαι εγώ. Δεν είμαι ο τύπος παίκτη που παίζει όλο το χρόνο. Ζώντας στην Αυστραλία, είναι δύσκολο να βρω τις ισορροπίες μεταξύ του να περνάω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου και να αγωνίζομαι. Δεν θέλω να περνάω 7-8 μήνες στο tour. Δεν με ενδιαφέρει τόσο. Δεν κυνηγάω την κατάταξη. Έχω παίξει με Top 10 παίκτες και τους έχω κάνει να φαίνονται παίκτες της σειράς. Ξέρω που βρίσκεται το παιχνίδι μου, ξέρω πως αν νιώθω αυτοπεποίθηση θα έχω καλά αποτελέσματα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Αν το συνειδητοποιούσα νωρίτερα στην καριέρα μου, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Είμαι περήφανος όμως με το που βρίσκομαι τώρα."

Για το τι χρειάζεται να κάνει για να έχει καλά αποτελέσματα όταν αντιμετωπίζει Top 10 παίκτες: "Το κλειδί είναι να κοιμάμαι καλά και να είμαι σίγουρος πως το σώμα μου είναι σε καλή κατάσταση. Ξέρω πως αν σερβίρω καλά και παίξω καλά, μπορώ να κερδίσω τον οποιονδήποτε. Έχω κερδίσει σχεδόν όλους τους παίκτες. Είμαι ένας παίκτης που πρέπει κάθε εβδομάδα να ακούει πως είναι μια μεγάλη σπατάλη ταλέντου. Δεν υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι που να μπορούν να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο και να κερδίσουν Grand Slam στα μονά. Προφανώς, είναι κάτι που θέλω να ξεπεράσω κάποια μέρα. Πρέπει να επικεντρωθώ στους πρώτους γύρους, να φροντίσω να περάσω τα πρώτα παιχνίδια όσο συντομότερα γίνεται. Αυτή τη στιγμή όμως δεν σκέφτομαι τη νίκη. Θα δούμε τι θα συμβεί."

Σχετικά με τον αποκλεισμό των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από το Wimbledon και την απόφαση να μη δοθούν βαθμοί εξαιτίας αυτής, ο Κύργιος είπε: "Δε νομίζω πως ήταν καλή ιδέα να τους αποκλείσουν από το τουρνουά. Ο Medvedev είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει το άθλημα τώρα. Επίσης κι άλλοι καλοί παίκτες, όπως οι Rublev και ο Khachanov, και άλλοι ανερχόμενοι παίκτες είναι από τη Ρωσία. Ως παίκτης που θέλει να τους αντιμετωπίσει, είμαι απογοητευμένος που δεν βρίσκονται εδώ. Είναι περίεργο να μην είναι εδώ ο Medvedev. Όλοι γνωρίζουμε για το τι είναι ικανός.

Όσο για τους βαθμούς, δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Από παιδί ήθελα να παίξω στο Wimbledon και τότε δεν σκεφτόμουν καθόλου τους βαθμούς. Απλά ήθελα να είμαι σ' αυτό το τουρνουά που έχει τόσο κύρος. Υπάρχουν παίκτες που προτιμούν να είναι σε Challengers αυτές τις εβδομάδες για να διεκδικήσουν βαθμούς. Αλλά αν με φανταστώ στο μέλλον να μιλάω στα παιδιά μου, δεν θα ένιωθα περήφανος αν τους έλεγα ότι προτίμησα ένα Challenger αντί για το Wimbledon. Πάντα θα επιλέγω το Wimbledon."

Τέλος, ο Κύργιος μίλησε και για το διπλό, όπου θα παίξει με τον Θανάση Κοκκινάκη όπως, παρότι στην αρχή ήθελε να το αποφύγει επειδή οι αγώνες είναι best-of-five και εκεί. Παρόλα αυτά, άσκησε σκληρή κριτική σ' αυτόν τον κανονισμό: "Δεν βγάζει κανένα νόημα. Είναι το μόνο τουρνουά που έχει αυτό τον κανονισμό στα διπλά. Κανείς δεν θέλει να παίζει best-of-five στα διπλά και πιστεύω πως κανείς δεν θέλει να βλέπει αγώνες διπλών με 5 σετ!"

Ο Κύργιος θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του για το Wimbledon την Τρίτη, αντιμετωπίζοντας τον Paul Jubb. Θυμίζουμε πως στον 3ο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots