Έκανε το πρώτο βήμα ο Nole (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC
tn team Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 - 18:13

Όπως και πέρσι, ο Novak Djokovic απώλεσε ένα σετ στην πρεμιέρα του στο Wimbledon, ανέβασε όμως το επίπεδό του όταν χρειάστηκε και έφτασε στην 22η διαδοχική νίκη του και 80ή συνολικά στο All England Club.

Ο Novak Djokovic επικράτησε στην πρεμιέρα του στο Wimbledon του Soon-woo Kwon με 6-3, 3-6, 6-3, 6-4, για να κάνει το πρώτο βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου του στο λονδρέζικο Grand Slam.

Ο 35χρονος Σέρβος, Νο.1 στο ταμπλό και πρωταθλητής στο Wimbledon το 2018, το 2019 και το 2021 (το 2020 η διοργάνωση δεν είχε γίνει εξαιτίας της πανδημίας), έχασε σετ στην πρεμιέρα του στο τουρνουά, κάτι που είχε συμβεί και πέρσι, αλλά έφτασε χωρίς να ανησυχήσει περισσότερο στην 22η διαδοχική νίκη του στο All England Club και 80ή συνολικά στο Wimbledon, σε 90 αναμετρήσεις (80-10).

Ο αγώνας έγινε κάτω από κλειστή οροφή στο Centre Court, καθώς είναι μια βροχερή μέρα στο Λονδίνο, με τον Kwon, που στάθηκε συνολικά εξαιρετικά απέναντι στο μεγάλο φαβορί, να κάνει πρώτος το break και να προηγείται με 3-1 στο 1ο σετ. Ο Djokovic ωστόσο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στα επόμενα λεπτά και κέρδισε 5 games στη σειρά, για να πάρει το 1ο σετ με 6-3.

Ο Κορεάτης, Νο.81 στον κόσμο, έκανε πρώτος break και στο 2ο σετ, για να προηγηθεί ξανά με 3-1. Αυτή τη φορά επέστρεψε από το 0-40 στο 5ο game, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 4-1, αποφεύγοντας κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε γίνει στο 1ο σετ. Κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του ως το τέλος του σετ ο Kwon, που πήρε το 2ο σετ με 6-3.

Ο Kwon στάθηκε πολύ καλά και στο 3ο σετ, στο οποίο είχε μάλιστα το πρώτο break point στο 5ο game, το οποίο όμως έσβησε ο Djokovic και κράτησε το σερβίς του για το 3-2. Ο Σέρβος ανέβασε ξανά το επίπεδό του στο πιο κρίσιμο σημείο, πήρε τους 12 από τους 15 τελευταίους πόντους του 3ου σετ και το κέρδισε με 6-3.

Ο Nole χρειάστηκε να σβήσει 3 break points για να αποφύγει να μείνει πίσω με break και στο 4ο σετ, στο οποίο ήταν πίσω με 0-1, 15-40. Μετά απ' αυτό δεν απειλήθηκε ξανά και "έσπασε" το σερβίς του Kwon για να "ξεφύγει" με 4-2 και να μείνει μπροστά έως το τέλος, σφραγίζοντας τη νίκη του σε 2 ώρες και 27 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Djokovic, ο οποίος διεκδικεί τον 7ο τίτλο του στο Wimbledon και τον 21ο Grand Slam τίτλο του, θα περιμένει την αναμέτρηση του Θανάση Κοκκινάκη με τον Kamil Majchrzak για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots