Nadal: "Δεν θέλω να μιλάω άλλο γι' αυτό, είμαι αρκετά καλά για να παλέψω"

 
Nadal: "Δεν θέλω να μιλάω άλλο γι' αυτό, είμαι αρκετά καλά για να παλέψω"
© AELTC
tn team Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 - 11:56

Ο Rafael Nadal αρνήθηκε να μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή είναι αρκετά καλά για να παλέψει για το τουρνουά. Δήλωσε επίσης πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του στα δυο τελευταία παιχνίδια του και για την εξέλιξη που είχε τις τελευταίες μέρες.

"Εδώ πάντα τα πράγματα είναι κάπως απρόβλεπτα. Το βλέπω μέρα με τη μέρα, δεν έχει να κάνει αν παίζω σε καλό επίπεδο ή με τον καιρό, δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει. Το θετικό είναι πως στα πρώτα δυο παιχνίδια δεν ήμουν τόσο καλός. Πριν 2 μέρες έπαιξα για 1η φορά σε καλό επίπεδο και σήμερα το επίπεδό μου ήταν θετικό. Είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Θα έχω την ευκαιρία να έχω άλλη μια μέρα προπόνησης αύριο και να βελτιώσω κι άλλα πράγματα. Είμαι χαρούμενος που θα επιστρέψω στα προημιτελικά, μετά από 3 χρόνια που δεν έπαιζα εδώ. Είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για μένα", είπε ο Rafa στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Botic Van De Zandschulp.

Για την εξέλιξη που έδειξε τις τελευταίες μέρες, ο Ισπανός είπε: "Έκανα μεγάλη προσπάθεια για να βρεθώ εδώ. Χρειάζεται πολλή προετοιμασία, σωματικά και πνευματικά, για να παίξεις σ' αυτό το τουρνουά, ειδικά με το πως πήγαν για μένα οι τελευταίοι μήνες. Δεν είχα παίξει εδώ για 3 χρόνια και σημαίνει πολλά για μένα που είμαι στα προημιτελικά. Νιώθω πως τα χτυπήματά μου είναι πολύ πιο απειλητικά απ' ότι στις αρχές του τουρνουά, οι μπάλες μου είναι πιο γρήγορες και στο forehand και στο backhand. Δεν είναι εύκολη η μετάβαση, ειδικά έχοντας λείψει τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα είναι η ώρα να κάνω κάποια βήματα μπροστά και να συνεχίσω να δημιουργώ ευκαιρίες."

Για τον επόμενο αντίπαλό του, Taylor Fritz, από τον οποίο είχε χάσει στον τελικό του Indian Wells, όπου όμως δεν ήταν υγιής: "Δεν έμαθα πολλά από τον τελευταίο αγώνα μας, επειδή είχα τραυματισμό στα πλευρά και ο πόνος ήταν πολύ έντονος. Δεν ήξερα ακριβώς τι είχα τότε, αλλά ήξερα ότι δεν ήμουν καλά και ο πόνος ήταν φριχτός. Προφανώς είναι ένας παίκτης που παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο, έχει καταπληκτική σεζόν, κερδίζει αγώνες σε όλες τις επιφάνειες. Κέρδισε ένα τουρνουά πριν το Wimbledon, βρίσκεται σε πολύ καλή θέση. Θα είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά είμαστε στα προημιτελικά, δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος."

Τέλος, ο Nadal ρωτήθηκε για το tape που είχε στο στομάχι του, αλλά αρνήθηκε να το σχολιάσει: "Έχω κουραστεί να μιλάω για το σώμα μου, για μένα και για τα προβλήματα που έχω. Προτιμώ να μη μιλήσω γι' αυτό. Είμαστε στα μέσα του τουρνουά και πρέπει να συνεχίσω με σεβασμό στους αντιπάλους μου. Προσπαθώ να δίνω το καλύτερό μου κάθε μέρα. Αυτή τη στιγμή είμαι αρκετά καλά για να συνεχίζω και να παλεύω γι' αυτό που θέλω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots