Κύργιος: "Δεν πίστευα ότι θα έφτανα σε ημιτελικό GS" (vid)

 
Κύργιος: "Δεν πίστευα ότι θα έφτανα σε ημιτελικό GS" (vid)
© AELTC
tn team Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 - 20:32

O Νικ Κύργιος παραδέχτηκε πως μετά από πολλά χρόνια χωρίς να έχει επιστρέψει σε προημιτελικό Grand Slam, είχε τις αμφιβολίες του για το αν θα ερχόταν ποτέ ένα breakthrough σαν τη φετινή του πορεία στο Wimbledon.

"Δεν πίστευα ότι θα έπαιζα σε έναν τελικό Grand Slam, για να είμαι ειλικρινής. Νόμιζα πως το πλοίο μου είχε ήδη σαλπάρει, δεν έκανα τα πράγματα όπως έπρεπε τα πρώτα χρόνια της καριέρας οπότε πίστευα ότι ίσως είχα σπαταλήσει αυτή την ευκαιρία, αλλά είμαι περήφανος με τον τρόπο που επέστρεψα σήμερα στο court", είπε ο Κύργιος στη συνέντευξη που παραχώρησε από το court, αμέσως μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Cristian Garin.

Παρότι δεν έχασε σετ από τον Garin, ο Κύργιος δεν είχε τόσο εύκολο απόγευμα, όπως είπε και ο ίδιος: "Ειλικρινά, ένιωθα πως βρισκόμουν σε μειονεκτική θέση, είναι πολύ καλός παίκτης και προφανώς έχει αυτοπεποίθηση, έκανε ένα τρομερό τουρνουά μέχρι τα προημιτελικά. Ένιωσα ότι με είχε στριμώξει, αλλά στάθηκα τυχερός, αξιοποίησα τα break points που είχα, θα μπορούσε εύκολα να ήταν μπροστά. Το κρατάω αυτό και θα προετοιμαστώ για τον επόμενο αγώνα μου."

Όσο για τον ημιτελικό, δεν είναι κάτι που σκέφτεται προς το παρόν: "Δεν σκέφτομαι ακόμα τα ημιτελικά, θα γίνουν πολλά μέχρι τότε. Τώρα απλά θα επιστρέψω σπίτι, ο μπαμπάς μου θα μαγειρέψει για όλους μας όπως πάντα, μετά θα φάμε, θα δούμε μια ταινία και θα χαλαρώσουμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots